Wedstrijdverslagen zaterdag 10 december 2016

Er zijn dit weekend veel wedstrijdverslagen binnengekomen, die we hier bij elkaar hebben geplaatst zodat je van elk team op de hoogte bent!

Wedstrijdverslag VEO B2

Zaterdag 10 december. Grijze dag buiten. Sassenheim. TOP uit op het programma, altijd lastig. Vorige keer op het veld dik verloren, tijd voor een sportieve revanche? Ter versterking hebben Gabrielle, Noa, Elisa, Nessia, Vera en Raquel vandaag Yoeri, Bram en Elisa uit de A3 mee. Esther neemt de coaches vandaag waar. Eerder op de dag heeft zij met de D1 al gewonnen, een goed uitgangspunt om naar de B2 mee te nemen! VEO start goed, na 10 minuten staat de 2-4 op de klok, in de minuten daarna komt er een puntje bij, maar ook TOP scoort. Na 25 minuten staat VEO 4-6 voor, weet de B2 dit vast te houden? De pauzemuziek geeft een vrolijke dreun, de zaal warmt langzaam op. Bij de vijf met de B2 meegereisde supporters komt de sfeer er langzaam in. Yoeri geeft na het fluitsignaal vol gas, wat direct in de 4-7 resulteert. De druk ligt nu bij TOP….Diverse schotpogingen missen doel. VEO krijgt hem in de rebound er echter ook niet in, waarna TOP wel weet te scoren. De 5-7 is een feit. Een mooi lobballetje van Nessia geeft Bram een schotkans die zijn doel maar net mist. Mooi om te zien dat de B2 kansen weet te creëren. Ook verdedigend loopt het gesmeerd. In deze fase gaat de bal over en weer. Beide vakken hebben het druk. Via een pass van Elisa naar Gabrielle wordt Bram in schotpositie gebracht en…..raak! Kort daarna herhaalt zich dit. Met nog 15 minuten op de klok is het 5-9. VEO loopt langzaam uit en begint in de wedstrijd nu ook de overhand te krijgen. Na 3 minuten scoort Vera met een mooi afstandsschot op 1 been. Dit brengt VEO met dubbele cijfers op voorsprong. Dat dag wordt al vlug minder grijs! Met nog 8 minuten te gaan scoort TOP, echter gelijk gevolgd door een tegengoal door Gabrielle. 6-11, VEO houdt haar voorsprong goed vast. Nessia en Elisa wisselen. Na de spelhervatting ontfutselt Noa haar tegenstander de bal en de bal gaat weer naar de aanval. Met inmiddels nog 5 minuten op de klok maakt TOP een fout en krijgt Gabrielle een stafworp, die goed wordt benut. 6-12. De vakken zijn gewisseld en na goed samenspel van Raquel, Noa en Vera kan Yoeri scoren. Weer een puntje erbij. De laatste minuut staat op de klok. VEO speelt de wedstrijd gecontroleerd uit. Goed gespeeld en gewonnen, de eerste plek in de poule lijkt ook te zijn behouden!

Blue Tigers, afdeling B2
Linda, Oscar en Peter

VEO D1 haalt belangrijke punten binnen.

Zaterdag 10 december speelde Veo D1 tegen de D1 van Refleks. Refleks had nog niets verloren en was koploper in de poule.
Soms heb je van die wedstrijden waarvan je 5 minuten na het beginsignaal denkt: “dit gaat niets meer worden”. Dertien minuten lang VEO D1, dertien minuten.. flatliner. Niets lukt. U kent het wel. Vandaar dat ik dit verslag graag wil beginnen met een advies aan de rijdende ouders. Mocht u zich als chauffeur in een auto bevinden met VEO spelertjes welke weliswaar fysiek op de achterbank zitten, maar in geest en gedachte rondzweven in het oneindige zachtroze heelal van een relaxte zaterdagochtend met warme dekentjes en knuffelbeesten en zo, denk niet “ach gozzie” maar schakel dan uw radio in en laat een wat decibellen door de cabine heen schallen.
Hierbij wat suggesties: “Elevate” van st Lucia, “Wake Me Up” van Avicii, “confident” van Demi Lovato ,“Come and Get It” van John Newman. En als dat allemaal niet helpt, “wakker worden” van Samson en Gert.

Enfin, de D1 stond met 2-0 achter. Aan de kant een zwaaiende coach Esther, de spelers zwaaiden terug. Het was gezellig, er werden ballen gegooid maar die kwamen niet aan, vielen uit handen, werden weggetikt door de gastjes van de tegnpartij. Ir-ri-tant op je zaterdagochtend. Gelukkig is er dan bij de pupillen een vakwissel. En gelukkig, spaceship VEO landde weer op aarde. Inez scoorde de 2-1. De ban was gebroken.
Daarna ging het als een speer. Mees had een trefzekere dag, Kenai rommelde er een doorloop in. Het in grote getale aanwezige Refleks publiek werd er stil van. De rust ging VEO D1 in met vertrouwen en met een 3-5 voorsprong. Refleks zette zich schrap!
De ingestudeerde beginbal na de rust bracht de stand binnen enkele seconden op 3-6 voor VEO. Refleks zette haar offensief in en en scoorde 3 doelpunten in korte tijd. Het kraakte in “de Schilp” in Rijswijk. Maar geen paniek, tegelijkertijd scoorden de aanvallende VEO dames echter ook 3 punten zodat de voorsprong zelfs werd vergroot.
Na de wissel werden de lange Refleks dames weer in stelling gebracht met als enige resultaat een strafworp voor VEO, die de stand naar 6-10 tilde. Er volgde nog een fel stukje korfbal met veel tempo en dat resulteerde aan beide zijden in een goal. Eindstand 7-11. Winst voor VEO. Een belangrijke en nuttige overwinning. De volgende keer nemen we wel een wekker mee.

doelpunt uit. De bal werd afgevangen door de tegenstander en ging naar het
andere vak. Maar daar werd de bal al snel onderschept door onze verdediging.
Snel daarna scoorde Ruben een mooi schot en stond het 1-0 voor veo. Het
verdedigende vak wat bestond uit Wessel, Stijn, Sabine en Merle was heel
goed aan het verdedigen en onderschepte veel ballen. Hierdoor kon de aanval
weer aan de slag en werd het 3-0 voor Veo door de doelpunten van Lisa en
Annabel. 12,5 minuut voorbij, wisselen maar! De aanval, die nu bestond uit
Wessel, Stijn, Sabine en Merle, hadden wat minder kansen dan het andere vak.

stand 8-2 werd. Hier stak het aanvallende vak van Veo een stokje voor en
scoorde hele mooie doelpunten. De 9-2 volgde door een doelpunt van Wessel.
Hierna scoorde Merle de 10-2 met een mooie en goed aangegeven doorloop. En
ook de 11-2 werd gescoord, weer door Wessel met een mooi afstandschot. Het
eindsignaal klonk, de wedstrijd was gewonnen!

Ondanks dat het spel van de D4 matig was, zien we de spelers wel enorm
groeien in mentaliteit. Al met al is er een prima wedstrijd gespeeld waarin
er weer 2 punten binnen zijn gehaald. We hopen dat de D4 dit succes voortzet
en ook volgende week weer punten pakt in de uitwedstrijd tegen ONDO.

VEO E1
Afgelopen zaterdag was al weer de vijfde wedstrijd voor de E1 van het zaalseizoen. Een seizoen met een duidelijke kentering. Want maar liefst drie van de afgelopen vier wedstrijden werden winnend afgesloten. En iedere wedstrijd is ook even spannend. De teams in deze poule zijn erg aan elkaar gewaagd.

Dit keer speelde de E1 thuis tegen Phoenix E4. De tegenstanders waren met maar liefst zeven spelers, waarvan drie jongens. Dus ruim dan genoeg invallers mee voor Phoenix. Tijdens het ingooien gingen er al heel veel ballen bij beide teams de korf in. En toen Phoenix molentjes ging oefenen, wist het publiek het zeker. Dit gaat weer een spannende wedstrijd worden.

Het duurde best wel lang voordat het eerste doelpunt viel. Aan beide kanten zat de verdediging potdicht. En als er door VEO geschoten werd ging die bal er bij VEO steeds niet in. Maar na lang wachten viel het eerste doelpunt bij VEO. De dames van de E1 waren van de nul af. In de tweede periode kwam er een heel snel jongetje bij Phoenix in en daar had VEO het eerst best moeilijk mee. Blijven hangen bij de korf was het advies. En dat hielp. Sascha onze inval coach bij VEO wist het zeker. Dit gaat goed komen zei hij geruststellend tegen het publiek.

Na de rust kantelde de wedstrijd. Er gingen steeds meer ballen de korf in voor VEO. En op een een of andere manier lukte het Phoenix niet om te scoren. Uiteindelijk werd het 6-0 voor VEO.

Het is goed te merken dat Evelien, Judith, Moana, Rowena en Willemijn als team samen aan het groeien zijn. Ze hebben veel meer zelfvertrouwen. Waardoor die bal steeds vaker van de tegenstander wordt onderschept. Er wordt veel meer op de juiste manier bewogen op het veld. Ballen worden strakker en op langere afstanden naar elkaar gegooid. En ook niet onbelangrijk de verdediging zit ook heel de tijd potdicht. Kortom dit was weer een leuke wedstrijd om naar te kijken.

Natuurlijk zijn er verbeterpuntjes. Veel kansen gaan er nog niet in. Want schieten onder druk. Dat is nog best lastig. Maar dat gaat ook steeds beter. Want dat is gewoon een kwestie van oefenen. En met twee keer trainen in de week komt de E1 er wel. Sascha was naderhand ook dik tevreden. De meiden hadden precies gedaan wat hij tegen ze gezegd had.

Een mooie bonus was er na de wedstrijd ook nog. Koploper ODO in de poule, had zijn wedstrijd verloren. Hierdoor staat de VEO E1 gedeeld eerste. Dat belooft nog spannend te gaan worden de komende wedstrijden.

Peter Both

Doelpuntenfestijn bij VEO F1

Deze zaterdag weer in alle vroegte bij de sporthal voor de wedstrijd van VEO F1 tegen Achilles. Voor deze verslaggever is het de eerste keer om het wedstrijdverslag van de F1 te maken nadat hij vorige week verstek liet gaan en dat heeft hij geweten.
De afgelopen weken speelde de F1 prima wedstrijden maar werd de opgebouwde voorsprong de tweede helft weggeven en moesten ze genoegen nemen met nipte nederlagen van telkens 1 punt verschil.
Vandaag dus de opdracht om de eerste helft voldoende voorsprong op te bouwen zodat de tegenstander er de tweede helft niet meer in gaat geloven.
Nadat er een scheidrechter is gevonden kan de wedstrijd beginnen. De F1 heeft er zin in en Florian helemaal, hij heeft de 1-0, 2-0, 3-0 en 4-0 binnen een paar minuten in het mandje liggen. Dit lijkt de opmaak voor een heerlijke wedstrijd.
Nadat Mila en Julian 5-0 en 6-0 hebben gemaakt komt de eerste tegengoal van Achilles. Met de gedachte dat VEO de laatste wedstrijden vaker zo’n voorsprong heeft verspilt gaat de F1 door met scoren. Een ver en mooi afstandsschot zorgt Kirsten voor de 7-1 voorsprong.
Daarna volgen nummer acht, negen en tien zich in rap tempo op waarna Achilles het laatste doelpunt van de eerste helft maakt en de ruststand op 10-2 brengt.
In de rust de opdracht aan de coaches Laura en Mirjam om spelers scherp te houden voor het vervolg van de wedstrijd. De tweede helft gaat beginnen en al snel heeft de F1 het ritme weer te pakken en worden het elfde en twaalfde doelpunt genoteerd. Met de score van Lianne hebben alle spelers nu een doelpunt gemaakt. Doordat de F1 dit keer netjes blijft overspelen en blijft zoeken naar een vrije medespeler loop de score snel uit 19-4. Eén ding is vandaag zeker deze voorsprong wordt niet meer weggeven. Kirsten schiet met een mooi schot de twintigste doelpunt erin. Daarna maakt Achilles nog een doelpunt en brengen Mila en Julian de eindstand op 23-5.
Mooie overwinning van onze F1 en als ze de volgende wedstrijden met dezelfde inzet de tweede helft spelen zal dit zeker niet de laatste overwinning zijn.

Pieter

VEO F2 heeft zich kranig geweerd tegen koploper TOP F3!

Zaterdagochtend begonnen de allerkleinste helden van VEO aan een pittige wedstrijd tegen de nummer 1 van de poule. Top had voor deze wedstrijd een doelsaldo van +31 en scoren gemiddeld 15 keer per wedstrijd. Zaak voor onze f2 dus om goed ons best te doen met verdedigen. Na 10 sec. leek dit een onmogelijke opgave, want de bal was al door de korf 0-1. Maar gelukkig herpakte de f2 zich snel en kreeg veel kansen en dat werd beloond na 3 min met de 1-1. Verdedigend deden ze het heel goed, maar helaas kon top over de handen heen schieten en liepen uit naar 1-5 na 20 min spelen. Het 3e bedrijf begon en helaas werd er weer snel gescoord 1-6 (wederom super verdedigd!!). Nu was de f2 weer aan de beurt en met een mooi schot werd het 2-6. Daarna wilde de bal er helaas niet meer in ondanks de vele kansen, die trouwens vaak tot stand kwamen door geweldige onderscheppingen. Helaas gingen er nog wel wat kansen bij top in. De wedstrijd werd afgefloten door een geweldig fluitende Jasmijn (die haar eerste wedstrijd floot als scheids) en de eindstand was 2-9. De f2 heeft het dus geweldig gedaan en heeft top voor het eerst onder de 10 gehouden!!! Helaas zat het scoren een beetje tegen, maar de f2 kreeg de complimenten voor het spel van top. Zij vonden het onterecht dat de f2 er maar 2 gescoord had, aangezien ze de f2 erg fel vonden en meer kansen kreeg dan top. Toch zijn wij ontzettend trots op onze kanjers en ze kunnen met een opgeheven hoofd richting de volgende wedstrijd. Wie weet zit er dan wel een overwinning in?! Met deze inzet gaat dat zeker lukken!

Judith

VEO 3 – KCC / SO natural 4 (uitslag 14-23)

De uitslag van dit duel spreekt boekdelen. Deze wedstrijd kan dan ook het beste worden samengevat in een paar treffende quotes:

Boudewijn: “Goed ploegje hebben ze daar in Capelle.”

Marlies: “KCC was goed en wij massaal niet.”

Bezoeker uit het publiek: “Ik heb het derde team nog nooit zo slecht zien spelen.”

Er rest ons enkel nog hoop op een betere wedstrijd aankomende zaterdag, dan staat er een wedstrijd op het programma tegen koploper Avanti (VEO 3 staat momenteel 5e in de poule).

VEO 4 – Futura 3 (uitslag 26-14) “VEO 4 slaat de weg omhoog in”

Door Rick de Vries

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tussen VEO 4 en Futura 3 op het programma. Aangezien beide teams nog geen punten in de zaal hadden gehaald werd deze wedstrijd zo vroeg in het seizoen al een degradatie kraker genoemd. Een zeer belangrijke wedstrijd dus voor de topsporters uit Voorburg. Tijdens de tactiekbespreking vooraf werd er dan ook afgesproken om maar eens te winnen. Verschillende strategieën passeerden de revue en er werd uiteindelijk besloten om er meer te scoren dan de tegenstander.

Hoe dichter het eerste fluitsignaal naderde hoe hoger de spanning werd. Tijd voor de spelers om warm te lopen en voor Joost om nog twee bakkies koffie achterover te slaan.

De opstelling was als volgt. In de aanval: Joost, Ricardo, Rianne, Q. In de verdediging: Marten, Timothy, Carolien, Laura. De bank werd warm gehouden door Marlies (nogmaals bedankt) en Rick.

Nadat er wel een scheidsrechters begeleider was gesignaleerd, maar geen scheidsrechter kon er dankzij Kamil toch begonnen worden. De teams moesten nog een klein beetje op gang komen, maar toch wist VEO een gaatje te slaan. Het gat kwam vrij snel op vier punten. Dit klinkt redelijk comfortabel, maar aangezien we zo een voorsprong al eens eerder weg hadden gegeven bleef het team scherp. De rust werd dan ook met een redelijke voorsprong ingegaan. De precieze cijfers zijn onbekend maar de liefhebber kan ze opvragen bij onze captain Joost. (12 – 7 was dat Rick .J)

In de rust kon er geconcludeerd worden dat de tactiek uitstekend werkte. Dat we daar nog nooit eerder opgekomen waren. Er werd dan ook besloten om in de tweede helft vrolijk door te gaan met scoren. Ook dit ging wederom volgens plan. Ricardo maakte zijn zoveelste doelpunt en toen scoorde ook Q en toen scoorde ook Marten en toen scoorde ook Laura en toen scoorde ook Timothy en toen scoorde ook Joost en toen scoorde ook Carolien en toen scoorde ook invaller Rick en toen scoorde ook Rianne (O nee, die net niet, maar heeft er wel heel veel aangegeven). Af en toe scoorde Fritura ook een doelpuntje mee. Het was dus een enerverende tweede helft en de teller bleef uiteindelijk steken op 26-14. Een recordaantal doelpunten voor VEO 4 dit seizoen, vooral Ricardo had zijn vizier op scherp staan met zes goals (gescoord vanaf een gemiddelde afstand van 15.32 meter). Hier even een lijstje met de doelpuntenmakers: Ricardo 6, Q ?, Marten ? Joost? Timothy ? Laura ? Carolien? Rick? Rianne 0. Nu er wedstrijd verslagen geschreven gaan worden is het misschien een idee om dit voor de volgende keer iets beter bij te houden. Het was in ieder geval een resultaat om trots op te zijn.

Het was dan ook nog lang onrustig in sporthal Essesteyn. Het ene kannetje na het andere kon besteld worden. De supportersgroep uit Delft had zelfs een goed vullende Oreo taart meegenomen waar lekker van gesmuld kon worden. Uiteindelijk kon iedereen tevreden en voldaan weer naar huis en het plan is om deze lijn vast te houden.

Voor de liefhebber is de wedstrijd in zijn geheel terug te kijken op Youtube. Behalve 30 ballen door de mand waren er nog een aantal noemenswaardige momenten: Op 8:40 blokt Joost zijn heer, op 43:10 maakt Joost nog een blok en op 49:10 blokt Timothy een doorloop die vervolgens over de achterlijn gaat.

VEO 6 – Avanti 10 (uitslag 11-12)

De toppers van VEO 6 hebben zaterdag helaas op het nippertje verloren, “ondanks de geweldige invallers”, aldus Grietje. De topscoorder van deze zeer spannende wedstrijd was Angela, met maar liefst 4 van de 11 doelpunten.