Wedstrijdverslagen 20 mei: Voldoening en Kampioenenparade UPDATE

Oproep alle teams! Binnenkort spelen jullie je laatste wedstrijd van het korfbaljaar of hebben jullie die al gespeeld. Er zijn vast leuke foto’s gemaakt of  is dit een goede reden om dat nog even te doen. Leuke anekdotes of een korte omschrijving van het afgelopen jaar.

Ook jouw team zien we graag een keer op de site!

Dus heb je een hilarische foto of juist een hele serieuse of een kort verhaaltje als afsluiting van dit korfbaljaar of wil je gewoon je coach bedanken stuur het op zodat jullie ook je ”shine momentje” hebben op de site. luuk@neureka.nl

Op deze zonnige zaterdag hebben alle teams met voldoening naar het eind van het veldseizoen toegewerkt. Zelfs bij kleine terleurstellingen toch positieve klanken en complimenten. Ook was deze zaterdag reden voor taart in “de kampioenenparade deel 1”. Het vervolg volgende week!  En omdat niet iedereen thuis speelde worden op het eindfeest alle kampioenen nog een keer in het zonnetje gezet.

PROMOVEO 4 – IJsselvogels 4

Het begon allemaal eind augustus 2016 op een zwoele trainingsavond op de velden van C.K.V. VEO. Onder het genot van een biertje ontstond een gloednieuw team VEO 4, samengesteld uit allerlei onbekende en bekende VEO gezichten. Je zou zo een poule kunnen maken van alle verenigingen waar de spelers van het 4e in het verleden gespeeld hebben: VEO, Tempo, KVS, Moedig Voorwaarts, Futura, Paal Centraal, Tjoba etc. Je zag de good old VEO’ers raar opkijken van al dat nieuws wat daar opeens rond de bar en op het terras liep en al snel was de bijnaam VEO Bier geboren. Eenieder had toen al kunnen voorspellen dat het kampioenschap in de 3e helft geen enkel probleem zou opleveren, maar of dat ook gold voor de 1e en 2e helft was nog maar te betwijfelen.

De allereerste wedstrijd was een grote chaos, want hoe heette iedereen ook alweer? Je gooide maar naar de VEO-shirtjes en helaas werd net in de laatste seconden de overwinning uithanden gegeven. Echter al snel kwam het besef dat er wat moois kon gaan gebeuren voor dit nieuwe team. De winstpartijen stapelde zich snel op en met een keurige 2e plaats gingen we de zaal in. Vrijwel elke andere zaalpoule had ook promotie kunnen opleveren. Helaas moesten wij het doen met twee tegenstanders die niets te zoeken hadden op het 4e klasse niveau (coaches, camera analyses, 2x trainen etc) en boven ons eindigden in de poule. Maar het 4e had een ander doel voor ogen namelijk promoveren op het veld…

Op 20 mei moest het gebeuren: promotie veiligstellen met een winstpartij tegen IJsselvogels. Iedereen was er opgebrand om er geen Feyenoordje (Kampioenuh!) van te maken en vandaag al de slag te slaan. IJsselvogels is een laagvlieger in de poule met maar 2 winstpartijen, waarvan een tegen ons. Er was dus wat recht te zetten en dat werd het eerste gedeelte van de wedstrijd getoond door de tegenstander helemaal te overpoweren. Het openingsdoelpunt werd door iedereen behalve Tim gescoord en Mevr. van Dokkum ging helemaal los door met hoge schoten 2 uit 2 te scoren.  Het kleine veld was extra klein en de verschillende lijnen maakte het er ook niet duidelijker op. Zelden zijn er zoveel ballen de zijlijn over gegooid. Joost presteerde het zelfs om met het uitwerken van de bal onder de korf van het eigen aanvalsvak uit te komen. Toen kwam de regen en hoe harder het ging regenen hoe meer IJsselvogels ging scoren en een 2-5 voorsprong ging plots naar een 9-6 achterstand. Marten maakte vlak voor rust een belangrijk doelpunt waardoor er gerust werd met 9-7 stand. In de kantine werd de thuisploeg al onthaalt alsof de korfbal leaguefinale bereikt was.

Na scherpe woorden in de rust werd de tweede helft gestart met dezelfde power als de eerste. Al snel werd de stand gelijk getrokken en even leek het of er gemakkelijk doorgepakt kon worden. Alleen IJsselvogels bleef aanhaken, pakte zelfs nog een voorsprong, maar aan alles voelde je dat het 4e deze wedstrijd niet uit handen zou gaan geven. Langzaam werd de voorsprong gepakt en uitgebreid en na 70 minuten zwoegen werd een mooie 13-18 overwinning behaald dus een welverdiende PROMOTIE! Een fantastische prestatie al zeg ik het zelf!

De doelpunten werden mede mogelijk gemaakt door topscoorder Rianne (5 stuks!!) en Thanim, Q, Marten, Tim, Rick, Laura en Boudewijn met de steun van Fiona, Joost, Ricardo en onze topcoach Wouter. Speciaal dankwoord aan de spelers van het 3e, bedankt voor het reserve zitten en coachen.

Inmiddels in de teruggekeerde stralende zon werd er geproost. Het geplande teamuitje werd een promotiefeestje met een promotieproeverij bij de Kompaan en het feestje werd tot in de vroege uurtjes doorgezet. We hebben het geflikt en volgende week kunnen we in de vroege ochtenduren de laatste wedstrijd van het seizoen gaan spelen. Wie weet zijn er nog wat trucjes die geshowd kunnen worden aan ons eigen thuispubliek. Zaterdag 27 mei: VEO 4 vs Reeuwijk 3 om 11.00 uur, komt dat zien!

VEO C2 kampioen

Met nog een wedstrijd te gaan, nu al kampioen want alles gewonnen. Vandaag 0-9 tegen de C1 van Fluks. Een hele goede prestatie. Gefeliciteerd!

VEO B2: laatste wedstrijd van het seizoen.

Door Frank, Marchiano en Oscar

De laatste wedstrijd van onze B2 alweer van dit veldseizoen. Wat vliegt de tijd. Alle 3 de coaches spelen tegelijk een eigen wedstrijd. Harry is bereid gevonden om de dames daarom vandaag te coachen. De file richting KVS in Scheveningen viel ondanks alle wegafsluitingen mee, zelfs de zon is van de partij. Frank en Marciano versterken de dames vandaag. Om 14.11 uur gaat de wedstrijd van start. Ondanks een snelle break-out van VEO weet KVS vrij snel de 1-0 te maken.

KVS is voor het grootste gedeelte van de tijd de bal, maar VEO pakt ook de nodige schoten. VEO nu met een mooi aanval en de doorloop gaat maar net naast. Veo is er goed vanaf gekomen, een doorloop van KVS gaat er bijna in en daarop volgt nog een lange aanval van KVS maar gelukkig zonder doelpunt. Nu de 1-1 door Gabrielle met een korte kans achter de paal. Daarop volgt bijna gelijk de 2-1 van KVS met een doorloop. VEO zet gelijk de tegenaanval in met wederom een doorloop, maar helaas zonder doelpunt. Helaas bouwt KVS de voorsprong uit het is 3-1 dankzij, welja, een doorloop….KVS is nu lang in de aanval, maar VEO weet de bal er tussenuit te halen. VEO heeft een paar mooi schoten en Marciano scoort de 3-2. VEO onderschept de bal meteen en Marciano schiet ook de 3-3 er in. Goede teaming! VEO in meteen weer in een kansrijke positie, maar na twee korte kansen en een doorloop is het volgende doelpunt nog niet gevallen. KVS heeft veel lange aanvallen, maar weet geen bal er in te krijgen. Er gaan nu wat aanvallen over en weer,  de spectaculaire acties blijven echter een weg. VEO is een beetje de draad kwijt en er worden veel plaatsfouten gemaakt. Vrije bal voor KVS en die gaat er naast. Het is rust en het staat 3-3 de wedstrijd kan nog alle kanten op. KVS is erg gefrustreerd maar VEO blijft koel onder andere omstandigheden. Coach Harry steek het team nog even een hart onder de riem.
VEO is klaar voor de 2de helft. De bal gaat lekker rond. Na het eerste schot wordt de bal onderschept door KVS.  Na een doorloop van KVS krijgt VEO weer balbezit. In de eerste aanval van VEO komen 2 kansen . KVS onderschept de bal weer. Twee kansen gehad en VEO is weer aan de beurt. Nu KVS de bal onderschept ontstaan er wel kansen,  maar die gaan niet raak. VEO krijgt balbezit en speelt netjes rond. Weer ontstaan er kansen, maar die worden niet afgemaakt. KVS krijgt balbezit. Bij het eerste schot krijgt VEO weer balbezit. Na een afstandsschot krijgt KVS de bal weer. Gelijk onderschept KVS de bal weer. Na een tijdje krijgt VEO balbezit. Op naar de 3-4? Weer geen punt dus het blijft 3-3. KVS krijgt balbezit. En VEO onderschept de bal meteen. En dat herhaalt zich nog even.
KVS krijgt balbezit. Met een paar kansen krijgt KVS geen punt. Een afstandsschot brengt KVS op 4-3 en vlak daarna ook op 5-3. VEO geeft het vandaag echter niet weg! De aanval krijgt de bal er in deze fase echter moeilijk in, de wind speelt hun daarbij parten. De verdediging staat als een huis en KVS komt daardoor lastig voor de korf, ondanks dat veel spelers een kop groter zijn. Harry rent op en neer tussen de aanval en verdediging om het team te coachen. KVS weet op afstand weer te scoren en wisselt weer een inmiddels voor ons bekende speler uit een hoger team het veld in. Het brengt KVS wat meer dynamiek en geeft ze na enkele minuten de 6-3 gevolgd door de 7-3. Marciano heeft een mooie tegenactie die er net niet in valt. Een poging later lukt het wel! 7-4. De verdediging van VEO weet de omslag snel te pareren en zet de aanval weer in, maar fuut fuut fuut. Einde wedstrijd. Het seizoen is voorbij. Dapper gestreden en eervol ten onder. VEO toppers: sportiviteit wint altijd! Op naar het Hemelvaartstoernooi…

VEO D1 veld-kampioen 1e klasse D1B.

Door Luuk

Vorige week al gedeeld kampioen, vanaf vandaag kan niemand het D1 resultaat nog evenaren in deze poule. Dus taart. Maar oei oei wat was Tempo nog een lastige tegenstander.

VEO D1 begon met Sabine, Esther, Kelt en Pepijn in de aanval. Aan de andere kant werd de boel goed dichtgehouden door Deborah, Mees, Kenai en vooral Inez die haar best wel grote dame strak in toom wist te houden. De D1 aanval kwam moeizaam op gang met een paar missers die er normaal wel zouden ingaan. Pas in de vijfde minuut viel het eerste doelpunt van Sabine. VEO speelde ondanks de comfortabele stand in de poule toch heel gretig en fanatiek. Deze inzet met veel balbezit werd echter niet beloond omdat heel veel kansen mis gingen. Het leken wel zenuwen of misschien was VEO wel te gehaast. Enfin bij de rust stond er 4-2 op het bord wat te danken was aan twee doelpunten van Kenai en een treffer van Mees.

De bal-roulatie-snelheid dat voor de rust door VEO werd gespeeld kon in de tweede helft niet worden volgehouden en Tempo D1 wist steeds vaker door de verdediging heen te prikken en maakt gelijk: 4-4. In diezelfde periode weet VEO heel veel kansen te creëren  maar beloont haarzelf niet. Doelpunten blijven uit tot grote teleurstelling van de pupillen. (Is het zo’n dag?…ja het is zo’n dag). Als Tempo dan ook nog tot voorsprong komt in het vierde kwart is het genoeg geweest en gooit VEO de deur dicht. Tempo wordt vastgezet en komt nauwelijks nog in de buurt van de korf. Kenai weet gelukkig zijn hattrick te voltooien en het is 5-5!  Daarna komt de D1 nog tot verschillende kansen, fantastische onderscheppingen, afstandschoten, doorlopen, ballen rollen over de rand van de Tempo korf, allemaal net mis, wat een pech! En dan.. einde wedstrijd..

Helaas moet VEO de punten delen deze keer, maar ongeslagen gaan ze op weg naar de laatste wedstrijd van dit seizoen en de laatste wedstrijd als pupillen. Tempus fugit.

VEO E1 kampioen

Door de ouders van E1

Vandaag was het dan zo ver, de kampioenswedstrijd van VEO E1.

De afgelopen maanden hebben we enorm veel progressie gezien in dit damesteam en zouden ze hun werk dan eindelijk kunnen bekronen met een kampioenschap?
Sommige dames waren erg zenuwachtig. Feyenoord verloor immers ook hun eerste kampioenswedstrijd. De eerste minuten waren afwachtend en er werd goed verdedigd. Toen het balletje eenmaal door de korf ging was de spanning er een beetje af en werd er enorm goed overgespeeld. Het rendement was hoog en verdedigend stond het ook goed. Laatste 10 minuten waren nog spannend want Danaiden scoorden er 2 op rij maar toen klonk eindelijk het eindsignaal van de scheidsrechter(die overigens heel erg goed aan het fluiten was).

Eindstand 4-7 en de dames konden genieten van een welverdiende taart in de clubhuis van VEO.