Wedstrijdverslagen 16 sept. UPDATER: B1, VEO 5, C1, E2

Ook dit jaar hopen we op veel verslagen. Een paar regels of een paar foto’s is al genoeg. Stuur op die foto! schrijf dat tekstje! Stuur naar luuk@neureka.nl en het wordt in deze rubriek geplaatst.

Maandag 18 september

door Merle en Luuk

De derde wedstrijd (en de tweede in de regen) van Veo B1 vond plaats in Bleiswijk. Toen het veld vrijwillig was schoongeveegd door Merle en Luuk, kon de wedstrijd beginnen. De wedstrijd ging snel van start, maar na de twee doelpunten van Pepijn leek de bal steeds gladder te worden. Een gemiste strafworp van de tegenstander werd  afgevangen en in de aanval scoorde Marciano de 3-0 en 4-0. De eerste helft werd afgesloten met een doelpunt van Anique. In het begin van de tweede helft waren er aan beide kanten kansen, maar een doelpunt viel niet. Het veld werd langzaamaan droger en de 6-0 werd gescoord door Pepijn. Een paa minuten later dreigde de bal uit het veld te rollen maar Ivo gooide de bal tussen zijn benen door weer terug. Kort daarop werden er drie doelpunten gemaakt door Kim, Pepijn en Ivo. Het tiende doelpunt werd gescoord vanuit de afvang (Pepijn). Nadat het elfde doelpunt viel voor VEO (Ivo) viel ook het eerste punt voor de tegenstander. Merle werd gewisseld voor Sanne en scoorde meteen doorloop. De laatste drie doelpunten werden gemaakt door Frank (schot), Ivo (schot) en Ivo (strafworp). De eindstand: 1-15

Zaterdag 16 september 2017

Pernix 5- versus VEO 5

Door Leendert Pollie (Coach VEO 5)

VEO 5 mocht het afgelopen zaterdag opnemen tegen Pernix 5 uit Leiden. Het vijfde is nog steeds opzoek naar haar eerste overwinning en voor het eerst met coach Leendert Pollie. Helaas waren er wel een aantal spelers die verstek moesten laten gaan. Dorien was helaas ziek (beterschap) en Tom en Renée waren op vakantie.  Om 12:30 vertrekt de selectie van sportpark Westvliet richting Leiden.  Eenmaal aangekomen bij Pernix worden we verwelkomt door onze supporters, de ouders van Menno en later ook de moeder van Renate.

VEO 5 begon goed aan de wedstrijd en was zeer gemotiveerd om een goede pot korfbal neer te zetten. De eerste aanval wist meteen de voorsprong te pakken. Lieuwe Thys schoot direct raak. Pernix wist in de beginfase nog wel aan te haken bij het snelle tempo van de korfbaltalenten uit Voorburg maar nadat Bon op schot kwam ging het hard.  Binnen 4 minuten ging het van 3-3 naar 3-7. De laatste twee doelpunten werden door Lieuwe Thys en Renate gemaakt (beide waren afstandsschoten). VEO was gretig en wilde meer uit de eerste helft halen.  Alles verliep goed voor het vijfde en het wist makkelijk te scoren op het kunstgras in Leiden, waar het deze middag gelukkig niet al te regenachtig was.

Het tempo was goed en men wist de korf aardig te vinden. De plastic bekertjes met aanmaak limonade werden genuttigd bij een ruststand van 7-15. De doelpunten werden door alle spelers gemaakt. Niemand stond droog na het rustsignaal. De coach was uiteraard meer dan tevreden maar waarschuwde wel dat het er nu op aan kwam en dat de spelers zichzelf moesten gaan belonen. In de tweede helft moest dit tempo nog wel worden volgehouden. Na nog een paar tips en kleine verbeter puntjes ging de wedstrijd verder.

De coach werd op de bank vergezeld door Jordi en Anouk. Jordi was voor het aanmoedigen en Anouk hield zich daarnaast bezig met de statistieken. VEO 5 deed er de tweede helft nog een schepje bovenop. De doelpunten waren goed vertegenwoordigd aan de kant van VEO. Veel afstandsschoten, net zoals in de eerste helft. Verder zorgden een paar doorloopbalen en korte kansjes voor een tussenstand van 8-25 en met nog twintig minuten op de klok wist VEO 5 dat ze haar eerste overwinning ging binnenhalen. Bon werd gewisseld uit voorzorg en dus mocht Jordi nog een paar minuutjes maken. Het laatste kwartier nam VEO wat gas terug en wist Menno uiteindelijk het 30e doelpunt te maken vlak voor tijd. VEO 5 ging met een monster score naar huis en hoopt dat de goede weg is gevonden.

Na afloop van de wedstrijd was de coach van VEO 5 in zijn nopjes. Het was een heerlijke wedstrijd om naar te kijken en de spelers weten elkaar steeds beter te vinden. We zijn er nog lang niet ondanks het goede spel. De komende weken zullen we nog aan onze tactiek moeten schaven aldus de coach. De spelers gingen snel terug naar Voorburg om daar het eerste naar de overwinning te schreeuwen.

Doelpuntenmakers

Bon (8), Lieuwe Thys (2), Lisette (3), Renate (3), Janneke (1),  Elise (4), Aart (6), Menno (3)

C1 doet wat van ze verwacht wordt.

door Luuk van Hees

Het nest van de  Dijkvogel is altijd lastig te vinden. Verborgen tussen muren van glas vonden we na een extra rondje de “Kastine” met de megagrote korf op de voorgrond. De C1 was voor de gelegenheid aangevuld met oude bekenden uit de C2 wegens afwezigheid van Mees en Malou. Soms heel vertrouwd, maar ook weer erg wennen in het samenspel. De coaches waren ook verhinderd, maar gelukkig hadden we prima vervanging; Dick en Mandy bedankt!

“Goed bowlingweer” appte ik halverwege de wedstrijd. En dat was het ook maar voor de toeschouwer van veldkorfbal was het kou lijden onder een druipende paraplu. Het spel van Dijkvogels was traag en de score was voor beide teams heel minimaal. Vooral bij VEO gingen veel pogingen mis. Een wedstrijd om snel te vergeten wat mij betreft. Volgende week de spiegelwedstrjd. Dat wordt vast beter.

Oja, VEO won wel. Zes doelpunten voor, drie tegen.

Een mooie ruime overwinning voor VEO E2 op Futura E1 !!

door Peter Both

Zaterdag wedstrijddag. Gordijnen open. Bah. Regen. Net zoals vorig weekend. Logisch want dit weekend speelt de E2 uit tegen Futura. En iedere keer als VEO bij Futura speelt regent het. Dus nu natuurlijk ook. Handdoeken en droge kleren mee. Dan lukt het wel. We zijn toch geen watjes 😉

Alternatieve voorbereiding dit keer. In plaats van ingooien gingen de meiden van de E2 inlezen aan de leestafel in het clubhuis van Futura. Dan blijf je lekker warm en droog. En er lagen ook nog eens korfbal tijdschriften tussen. Ook leesvoer dus voor de papa’s die meegekomen waren.

Eenmaal uitgelezen, toch maar even een warming-up en ingooien onder leiding van coaches Rick en Laura. Dat ging erg goed. Iedereen was snel uitgelijnd. En gelukkig regende het eigenlijk helemaal niet meer zo hard. Die paar spatjes kunnen Evelien, Judith, Moana, Rowena en Willemijn niet deren. Lekker korfballen. Of het nu lekker weer is of niet.

De eerste tien minuten was het aftasten voor de meiden van de E2. Bij allebei de ploegen zat de verdediging behoorlijk goed dicht. Er waren weinig doelpogingen. Een kans. VEO mocht een strafworp nemen. Helaas die ging er niet in. Eindelijk. Via een mooie doorloop van Rowena wordt de 0-1 gemaakt. De kop is er af. De eerste 10 minuten zitten er op.

De tweede tien minuten zit er meer swung in het spel van VEO. Waardoor er ook meer doelpunten vielen. Uiteindelijk stond het halverwege de wedstrijd 1-4. Een prima score tot nu toe. Nu uitbouwen die voorsprong. Het ging weer wat stroever. Maar uiteindelijk stond het met nog 10 minuten te spelen 1-5.

De laatste 10 minuten kregen de dames van de E2 het makkelijker. Erg leuk om te zien dat de doorlopen steeds mooier werden. En er gingen er nog een hoop in ook. Maar liefst vier mooie doelpunten werden er door de dames gemaakt. Daar kan de E2 prima mee terug naar huis. Een 1-9 overwinning !! En ook nog eens met 1-5 de strafschoppen winnen. Netjes hoor. De E2 staat daarom nu ook verdiend 2e in de poule. Duimen dat het de volgende wedstrijd weer eens droog is.