VEO E3 KAMPIOEN!

Afgelopen zaterdag werden de meiden van Mirjam en Sacha in de laatste wedstrijd van dit zaalseizoen kampioen. De vijf dames, Maily, Estelle, Linde, Robin en Merel, hebben in een beetje vreemde opzet van de competitie (er werd tegen concurrent Ons Eibernest twee keer achter elkaar gespeeld in het begin van het seizoen) duidelijk laten zien dat ze dit jaar de besten waren!  Met 154 gescoorde doelpunten betekent dit een gemiddelde van 11 doelpunten per wedstrijd! En dat deze doelpunten gescoord zijn door goed samenspel moet hier zeker bij vermeld worden!

Naar de wedstrijd tegen Dubbel Zes was al een paar weken uitgekeken. In de Gaslaan stonden of zaten de dames en fans (inclusief overgroot oma Ans) een half uur voor de wedstrijd al klaar en wilden ze het liefst meteen beginnen. Wat kan een half uur dan lang duren…

Toen de scheidsrechter floot voor het begin was iedereen meteen klaarwakker en scherp. De trouwe verslaggevers Tom en Jack zaten zoals gewoonlijk met de telefoons klaar om het thuispubliek op de hoogte te houden van de verrichtingen van de dames, de coaches gaven de laatste aanwijzingen en de dames stonden op scherp om DubbelZes zo snel mogelijk de bal te ontfutselen en zelf in de aanval te gaan. En toen gingen we beginnen…

De dames lieten zien waar ze voor gekomen waren….winnen! En na een aantal gemiste schoten was het Robin die de ban wist te breken. Estelle schoot gelijk de tweede binnen en iedereen ging er eens goed voor zitten. De beschietingen gingen verder, maar het was DubbelZes dat een doelpunt wist te scoren, 1-2. Linde vond dit teveel van het goede en schoot gelijk de 1-3 binnen, waarna het eerste kwart werd beëindigd. Kwart 2 was nog niet begonnen of Linde schoot na een mooie onderschepping van Merel de 1-4 binnen. Maar DubbelZes wilde ook meer en het spel golfde op en neer. Nadat Robin de bal te pakken wist te krijgen speelde ze Linde aan die gelijk haar 2e doelpunt scoorde. En meteen maar doorging voor de 1-5, waarna Merel de bal afvangt en de 1-6 op het bord zet. Voor de rust scoort Linde de 1-7 en gaan de dames rusten en krijgen ze de laatste tactische adviezen van Mirjam en Sacha te horen.

Na de rust spelen de dames richting het publiek en aan hun fanatieke koppies te zien, willen ze gaan voor een grote uitslag. Na vier minuten heeft Estelle (2x) de score al naar 1-9 getild, mede doordat Maily haar goed in stelling weet te brengen. Zij is de enige die nog niet op het scoreformulier staat, en de andere vier dames doen er alles aan om haar een doelpunt te laten maken. En dat lukt! De tiende wordt door Maily gescoord, de feestvreugde is compleet! Alle schroom is weg en met doelpunten van Estelle, Maily, 2x Robin en wederom Estelle, is de stand 1-15 aan het einde van het 3e kwart!

Het laatste kwart start DubbelZes met een onderschepping en een doelpunt wat Estelle gelijk laat volgen door de 2-16. Linde scoort de 2-17, waarna Merel met haar 2e doelpunt de 18 volmaakt en het slotakkoord voor DubbelZes is, 3-18! De dames zijn kampioen wat groots wordt gevierd met bloemen in de hal, en taart, drinken en een medaille in Essesteijn.

Terechte kampioenen met 1 nederlaag, 1 gelijkspel en 11 overwinningen en wat misschien nog wel belangrijker is, is dat de dames elke wedstrijd laten zien dat wat ze op de training leren ook gelijk kunnen toepassen in de volgende wedstrijd. Groot compliment dan ook voor Mirjam en Sacha die er een mooi hecht team van hebben gemaakt!

Deze week gaan de dames weer van start op het veld, waar ze hopen ook hoge ogen te gooien met misschien wel weer taart en een medaille aan het einde van de competitie! 😊