Stijgende lijn voor VEO A1

Na een behoorlijke prestatie op de Haagse Korfbaldagen begint VEO A1 weer aan een nieuwe uitdaging; het zaalseizoen. Tijdens de oefenwedstrijd tegen de Ridderkerkse ploeg KCR kon het team alvast wat wennen aan de overgang naar de zaal. Dit was een sterke start, want dit eindigde met een eindstand van 15-27 voor VEO. Het zaalseizoen kon nu echt beginnen.

Door de wat kleinere poule in de zaal, begon de A1 dit seizoen met een weekje vrij. We hadden dit keer wat langer de tijd om te wennen aan de zaal. De tactiek wordt aangepast aan de techniek in de zaal. Dit is nog even wennen voor het team, maar iedereen weet zich snel te vinden in het spel.

Zaterdag 30 november. De eerste competitiewedstrijd in de zaal voor de A1. Een bekende ploeg, KZ Danaïden uit Leiden. De druk wordt, door onszelf weliswaar, een tandje opgevoerd. We willen het seizoen sterk beginnen. Het startsignaal wordt gegeven en het seizoen begint. De A1 begint zelfverzekerd, al snel weten ze een voorsprong te pakken. De gehele eerste helft worden de goede kansen uitgekozen en weten we de voorsprong te behouden. We gaan de rust met een goed gevoel in. Licht gespannen maar nog steeds scherp komen we, volgens de scheidsrechter wat laat, het veld weer op. De tweede helft weet KZ de achterstand te verkleinen. Dit zorgt voor een lichte onrust bij VEO. Er worden tactische wissels gemaakt en het team wordt bij elkaar geroepen door Marco. We staan nog steeds voor, nu is het een kwestie van goede kansen pakken en het hoofd koel houden. Dit werd echter heel lastig; het laatste kwartier werd het heel spannend. De stand wisselt constant van gelijk spel, naar een puntje voorsprong, naar weer gelijk spel. Uiteindelijk wist KZ in de laatste 10 minuten voor het eerst deze wedstrijd een voorsprong te pakken. Opnieuw vervolgt het spel zich met een constante wisseling van gelijkspel, een puntje voor, een puntje achter, naar weer gelijkspel. 17-17. De laatste minuut is ingegaan. De spanning gierde door heel de zaal en er viel een doodse stilte. Lichtelijk gehaast werd de laatste minuut gespeeld door beide ploegen. Helaas wist KZ in de laatste 5 à 10 seconden een zuiver afstandsschot erin te knallen. Dit resulteerde in een eindstand van 18-17. De eerste wedstrijd helaas verloren, maar wat hebben we gestreden.

Zaterdag 7 december. Nieuwe ronde, nieuwe kansen! Deze week spelen we weer uit, opnieuw een bekende ploeg. Vandaag de ploeg uit Alphen aan de Rijn; Tempo A2. Bekend van het veldseizoen. Op het veld tweemaal verloren, maar er is zeker een kans voor winst vandaag! Deze week gingen voor winst en opnieuw een leuke wedstrijd. We begonnen met een hoop enthousiasme. Helaas begon Tempo erg zuiver en zorgde redelijk snel voor een voorsprong van 8-1. VEO gaf zich gelukkig nog lang niet over. Met een tussenstand van 10-5 gingen we de rust in. We hadden er nog steeds zin in en de wedstrijd was voor ons nog niet gespeeld! Scherp kwamen we de kleedkamer weer uit. Meteen was duidelijk dat we nog niet klaar waren met Tempo. De achterstand van 6 punten wordt al gauw teruggebracht op 4 punten. We houden de rust in ons spel en focussen ons nog steeds op de 2 punten die we vandaag wilden behalen. De wedstrijd gaat een aantal minuten weer gelijk op, maar snel vinden we ons spel weer. Mooie afstandsschoten worden erin gegooid en na een strafworp van Ivo, staan we gelijk. Nog zo’n 8 minuten op de klok. Dit kwam erg bekend voor van vorige week, zou dit dan toch nog goedkomen? Ditmaal bleven we zeer gefocust. Opnieuw ging het gelijk op. Beide partijen scoorde nog een aantal mooie goals, gelukkig wisten we ook de laatste minuut onze rust te behouden. Een laatste goal wist de eindstand te brengen op 19-19. Helaas geen winst, maar we zijn erg tevreden. We sluiten de wedstrijd af met nog een laatste yell en bedanken het publiek.

Een stijgende lijn voor VEO A1! Van 0 punten naar 1 punt, met doel dat we volgende week er 2 bij behalen. De lijn moeten we voortzetten. Zaterdag 14 december spelen we tegen Weidevogels A1. Ook deze ploeg hebben we nog wat te bewijzen. Waar we op het veld in de laatste seconden de winst wisten te pakken met 12-13, moet dat in de zaal dus beter kunnen. Zaterdag 14 december om 14:00 in Essesteijn, VEO A1- Weidevogels A1. We zien u daar!

Nog even de score statistieken:

KZ Danaïden – VEO A1 Anique (2x), Pepijn (3x), Sanne (1x), Ivan (8x), Joost (2x), Ivo (1x)

Tempo A2 – VEO A1 Merle (1x), Ivo (3x), Luuk (3x), Ivan (3x), Sanne (3x), Pepijn (6x)

• Eline Zoutenbier, teammanager VEO A1
Wilt u op de hoogte blijven van VEO A1? Volg ons dan op instagram voor wedstrijdinformatie, foto’s, uitslagen, wedstrijdverslagen en meer! @ckvveoa1. Voor verdere informatie en vragen, contact ckvveoa1@gmail.com.