De Titanen

In de aanloop naar de Recordpoging zijn er elke dag een aantal van de deelnemers aan de titanenstrijd op Facebook voorgesteld, hieronder een overzicht.

Kamil Hiralal We beginnen met de man met wie het allemaal begon, op een blauwe maandag zat hij zich als universiteitsdrop-out te vervelen en kwam hij op de website van de Guinness World Records terecht. Een korfbalrecord dat in handen is van een Engelse club? Dat kan natuurlijk niet, dat record moet naar Nederland. En zo zal geschieden.

De man met het plan en daarom met recht de aanvoerder van Team Blauw: Kamil ”Focus!” Hiralal.

Met volle mond.

Met volle mond.

De tweede deelnemer is ook een drop-out, hij heeft weliswaar z’n universiteit netjes afgerond, maar vond het na bijna 2 jaar werken tijd voor wat nieuws, dus heeft hij nu net als Kamil een hoop vrije tijd. Zoveel zelfs dat ze samen met een andere deelnemer nu dagelijks in de sportschool zitten om maar zo fit mogelijk aan de start van de recordpoging te verschijnen. Neemt de voorbereiding zelfs zo serieus dat hij al 2 weken geen druppel gedronken heeft en dit ook niet zal doen totdat er minimaal 32 uur gekorfbald is.

Deze toewijding, maar vooral het zo lang blijven zeuren om de aanvoerdersband dat de organisatie het zat was, maakt hem de aanvoerder van Team Oranje: Boudewijn ”Wie is die Kamil eigenlijk?” Vermolen.

 David Nanuševski Deze man speelde ooit in VEO 1 en maakte hier menig belangrijk goal. Zijn andere sportieve carrière als professioneel armpjesdrukker ging echter ook voortvarend, en dankzij zijn manager wist hij hier zelfs een stabiele stroom van inkomsten uit te genereren. Helaas viel dit echter niet meer te combineren met het spelen in VEO 1 en deed hij een stapje terug. Tijdens de recordpoging wil hij laten zien dat hij het korfballen nog niet verleerd is.

Voor Team Blauw: David ”Zou je die dame doen na 2 Radler?” Nanuševski.

 Philippe Nanuševski Gisteren werd hij al voorzichtig genoemd als de jongen die de twee aanvoerders dagelijks vergezeld in de sportschool. Maar hij is niet alleen een trainingspartner, nee hij is de personal trainer van de twee kapiteins. Hoe graag ze ook eerder zouden willen beginnen, eerder dan half 1 kan de trainer niet want dan ligt hij nog te slapen. Waarschijnlijk is dat om extra goed uitgerust aan de start te verschijnen. Zijn bijnaam was altijd Kast jr. omdat z’n oudere broer de  grotere kast in de familie was, tegenwoordig doet hij qua spiermassa niet meer voor hem onder. Benieuwd hoe de verhoudingen op korfbalgebied liggen.

Voor Team Oranje, de man met de aanstekelijke lach: Philippe ”Evelien was elf, ik deed alles zelf.” Nanuševski.

  De eerste dame die we hier presenteren maakte al vroeg de verstandige overstap van Refleks naar VEO waar ze het op haar 14e al schopte tot een basisplek in de A1. Dit ging bij de vissen van KVS niet onopgemerkt en het hengelen begon. Vissen die hengelen, het moet niet gekker worden. Inmiddels speelt ze dus met veel plezier bij KVS, maar VEO (of een heer uit Team Blauw?) heeft nog steeds een plekje in haar hart. Daarom kon ze de Recordpoging niet aan zich voorbij laten gaan.

Voor Team Blauw: Christine ”Nee, ik ga niet naar KVS.” van Eijsden.

 Melanie van der Weijden De tweede dame  komt uit een echt korfbalnest en speelt inmiddels in de selectie van VEO. Kan een behoorlijke kenau zijn in het veld, en als ze je niet mag daarbuiten eigenlijk ook wel een beetje. Heeft er een handje van te schieten zonder rebound, heeft er tevens een handje van dan ook raak te schieten. Bij haar aanmelding gaf ze aan een record te willen halen in iets wat ze het liefste doet, gelukkig gaan we voor de langste korfbalwedstrijd en niet voor de langste training.

Voor Team Oranje:  Melanie ”Snapchatvriendjes, welterusten.” van der Weijden.

 Robin Fuchs Deze heer doorliep de eerste jeugdteams van VEO, verscheen ooit met een kater op het NK 1-tegen-1 voor de junioren, en dronk deze in de kleedkamer weg met een biertje. Speelt inmiddels in het eerste waar hij wekelijks de helft van de wedstrijd op z’n benen staat en de andere helft over de vloer ligt te dweilen, wat hem de bijnaam Flobin opleverde. Gaat volgend seizoen naar KVS, naar de buitenwacht zegt hij dat dat is om z’n sportieve ambities waar te maken. Ingewijden weten dat hij die dame uit Team Oranje achterna gaat.

De man met de fantastische baard, voor Team Blauw: Robin ”Dat is toch goud?” Fuchs

 Daan de Groot Deze knul speelde in zijn jonge jaren voor het Haagse Futura, een aantal jaar terug maakte hij de stap naar die andere vereniging uit de Hofstad, HKV Ons Eibernest. Volgend seizoen speelt hij echter in het mooie blauw van VEO. Is niet heel clutch, getuige zijn prestaties bij het bier schieten. Werkt gelukkig hard, dus kan die pitchers die hij nog verschuldigd is makkelijk financieren. Kan heel slecht tegen z’n verlies, en wil de recordpoging niet alleen volbrengen maar ook winnen.  Gaf aan topscorer te worden, maar had over het hoofd gezien dat hij moet rebounden voor z’n aanvoerder.

De man die ooit een draai om z’n oren kreeg van de scheids, voor Team Oranje: Daan ”Gouden gap, vriend, maatje.” de Groot

 Sannah Goedhart Deze meid maakte dit jaar een behoorlijke groei door in de A1, figuurlijk dan want om in de Python te mogen komt ze nog steeds een paar centimeter tekort. Korfballen kan deze pittige tante echter weldegelijk wat ze ook zal laten zien tijdens de recordpoging. Haar vriend, eveneens uit de A1, gaat volgend jaar naar de senioren, dus de recordpoging is voorlopig de laatste keer dat we dit koppel bij elkaar in een vak kunnen zien schitteren.

Met een prachtige bos krullen, voor Team Blauw: Sannah ”Niet op haar mondje gevallen.” Goedhart

 Esther Boogert Deze dame moet zowaar haasten om op tijd aan de start te verschijnen, er moet namelijk ’s morgens eerst nog een tentamen gemaakt worden. Speciaal voor haar is de aanvangstijd daarom ook een uurtje opgeschoven. Bescheiden lengte of niet, als je de organisatie zo gek krijgt moet je wel een hele grote zijn. En dat is ze ook,  want wat ze tekort komt in de rebound maakt ze meer dan goed in de spits. En ook in de derde helft is ze een graag geziene meid, sterker nog; regelmatig gaat ze aan het einde van de avond met de bartender naar huis.

Voor Team Oranje: Esther ”Superrrr schutster.” Boogert

 Bouke van Drunick Deze beer van een vent gaat volgend jaar vervroegd naar de senioren. En geloof me als ik zeg dat hij het niveau fysiek gezien al aan had gekund toen hij net uit de B kwam. Koud in de junioren al heer en meester onder de korf, een wonder en vooral mazzel voor VEO dat er geen potentiële play-off kandidaten waren die hem benaderd hebben. Onderkantje hoofdklasse heeft het geprobeerd en ook Refleks heeft een schattige poging gedaan, maar een echte clubman laat zich niet zomaar verleiden. Grootste vraag is of zijn voortand de poging gaat overleven, die breekt al af als hij een spekje doormidden bijt.

Voor Team Blauw: Bouke ”Tantoe.” van Drunick

 Aaron Nilsson Misschien wel familie van de Amerikaanse singer-songwriter bekend van de onalledaagse hit ’Coconut’. Kwam nog nat achter de oren over uit de B en is inmiddels toch echt een man. Die ontwikkeling ging niet helemaal zonder slag of stoot, gedurende het seizoen kreeg hij te maken met een aantal lichte blessures. Gepokt en gemazeld kunnen we wel zeggen dus na een eerste jaar junioren, tot het bot gemotiveerd om te laten zien dat hij inmiddels zo fit is dat hij zelfs dit korfbalrecordje even kapot maakt.

Voor Team Oranje: Aaron ”Put the lime in the coconut.” Nilsson

 
 Mandy van Westbroek Minstens twee keer per week te vinden in de Haagsche Kluis, de nachtelijke uurtjes doorhalen zal dus geen enkel probleem zijn voor deze dame. Spelend bij Refleks maar flirt voorzichtig met VEO (en haar heren), getuige ook weer van haar deelname aan deze door VEO georganiseerde recordpoging. Zal ze al denken aan een overstap?

Voor Team Oranje: Mandy ”T-rex armpjes” van Westbroek

 Rieks van Dam Deze baas had 4 jaar lang een profielfoto op Facebook waar hij een hanenkam had en een shirt droeg van de Spaanse architect Gaudí. Rookt als een ketter en is gek op je moeder. Draagt het liefst een trainingsbroek, als er een dresscode is dan is hij eventueel bereid deze te combineren met een overhemd. Meer cult dan deze man ga je ze niet vinden op VEO. Korfbalt het ene jaar in 1, dan in 4 en dan weer in 1, waar hij ook speelt z’n tegenstanders onderschatten hem. Traint al weken op een no-look schot vanuit zijn zij, welke hij ongetwijfeld tijdens de recordpoging zal laten zien.

Voor Team Oranje, publiekslieveling: Rieks ”Ben ik wel 🐝.” van Dam

 Colin de Rooij Deze speler maakte ooit eens een uitstapje van VEO naar HKV/Ons Eibernest, maar kwam later weer tot inkeer en speelt weer gewoon in het blauw. Doet dit in het vierde maar heeft er geen enkele moeite mee om die dag dan ook nog een wedstrijdje in het vijfde te spelen. Conditioneel zit het dus wel goed met deze man. In het dagelijks leven werkt hij veel buiten, dus ook de elementen zullen geen vat op hem krijgen.

Voor Team Blauw: Colin ”Ik vouw wel even een ligstoel van een winkelwagen.” de Rooij

 Elise de Groot-Schoenmaker Deze bezige bij gooit naast haar drukke baan graag in het weekend een balletje in de korf en dit doet ze met verve. Behalve topscorer van het vierde is ze ook bestuurslid. Toen de recordpoging bij de bestuursvergadering ter sprake kwam was ze er als de kippen bij om een plekje in 1 van de teams op te eisen. Haalt doorgaans een immens schotpercentage, behalve als mensen geld op haar inzetten.

Voor Team Oranje: Elise ”Waarom heeft een dag maar 24 uur?” de Groot-Schoenmaker

 Laura Dekker Deze meid speelde dit seizoen in de A1 van VEO, maar maakt komend seizoen de opmerkelijke overstap van VEO naar Refleks. De laatste keer dat iemand dit deed, was dat meteen het einde van zijn korfbalcarrière als speler. Laten we hopen dat dat niet voor haar geldt en we haar in de toekomst ook nog op de korfbalvelden (van VEO) kunnen zien, ook al zegt ze zelf dat ze na volgend seizoen stopt. Ouwehoert veel op de training, hoe zal dat na 30 uur korfballen zijn?

Voor Team Blauw, omdat ze nog één keer in het blauw van VEO wil spelen: Laura ”Ze maken mij de pis niet lauw.” Dekker

 Marije Scheffers Deze dame is als een van de laatste spelers nog over die voortgekomen zijn uit het toentertijd hernieuwde technische beleid, operatie ”Vitaminepil”. Was dit jaar eindverantwoordelijk voor het organiseren van het jeugdkamp, waar ze ontzettend trots op is. Loopt als derdejaars SPH student, stage bij Sophia Revalidatie in Delft. Was er op z’n zachts gezegd niet als de kippen bij om zich aan te melden voor deze recordpoging, maar als er onverhoopt nog een dame nodig is dan offert ze zich als echte clubvrouw toch op. Selectieleden noemen haar gruwelijk in de steun en dodelijk op korte afstand.

Voor Team Blauw: Marije ”Babe.” Scheffers

 Ascha Strampraad Haar vriend nam als lid van de feestcommissie met veel enthousiasme het voortouw in de organisatie van deze recordpoging, als dan blijkt dat de damesaanmeldingen een beetje achter blijven op de heren dan heb je als vriendin weinig meer in te brengen dan moet je gewoon meedoen. Gelukkig was ze hem voor en had ze zichzelf al ingeschreven, stiekem lijkt het haar veel te leuk. Zelf zegt ze vooral een stukje gezelligheid toe te voegen aan het team, laten we hopen dat ze de saaie nachtelijke uurtjes wat op weet te leuken. Conditioneel zit het met deze meid ondanks het roken wel goed, maar kan ze wel 32 uur zonder een peuk?

Voor Team Blauw: Ascha ”MopperKont” Strampraad

 Yannick Sterk Met een lengte van maar liefst 2 meter en 3 centimer zou je verwachten dat deze man het liefst onder de korf staat. Niets is minder waar, het liefste staat deze Lange Jan gewoon in de spits. En niet geheel onterecht overigens, want hoe ga je iemand van zijn lengte in hemelsnaam het schieten moeilijk maken? Vindt fietsen nog wel eens pittig als er alcohol in het spel is, dus verschijnt soms na het weekend enigszins gehavend op de training. Stuurde ooit een snap na het stappen dat de koek toch echt op was, laten we hopen dat dat tijdens de recordpoging niet aan de orde is.

Voor Team Oranje: Yannick ”Kuhh.” Sterk

 Inge van der Wijden Je hebt late toevoegingen en late late toevoegingen, deze dame deed pas vier dagen voor de recordpoging definitief de toezegging mee te doen. Tot genoegen van een andere dame die ”niet de illusie had dat ze het vol zou houden”. Twijfelde zelf ook een beetje, niet of ze het 32 uur vol zou houden maar of ze een beetje mee zou kunnen komen met het niveau. Waar die twijfel vandaan komt weet niemand, ze verloor dit seizoen met ONDO namelijk slechts één wedstrijd. We zijn blij dat ze meedoet!

Voor Team Oranje: Inge ”Beter laat dan nooit.” van der Wijden.

 Christiaan Enderink Deze man heeft al ruim 10 jaar zijn tondeuse staan op standje gabber, maar is de afgelopen weken in het diepste geheim aan het werken aan een nieuwe coupe. Deelde in één week het bed met twee verschillende Titanen. Neemt op festivals met gemak 2 mensen tegelijk op z’n nek, om vervolgens 3 nummers lang met die toren op z’n schouders te dansen. Doet geen vlieg kwaad en staat altijd voor je klaar, maar als je hem op wilt pakken moet je de pepperspray erbij halen. Houdt minstens evenveel van Zlatan Ibrahimović als van zijn eigen vriendin. Vergeet soms schoon ondergoed in zijn sporttas te doen. Gaat dan niet -zoals ieder ander zou doen- commando, maar trekt gewoon zijn vieze boxer weer aan. Rebounden doet hij als enige in Nederland met zijn handen in zijn zij en met hem in de basis kun je rekenen op minstens 100 fade-aways tijdens de recordpoging.

Voor Team Blauw: Christiaan ”Competitievervalsing!” Enderink.

 Laura Dijkhuizen Piet den Engel zong het al eens in zijn polonaisekraker, zoenen is gaaf, en daar is deze meid het roerend mee eens. Een echte Schollekop zo kun je haar wel noemen, als kleine meid begonnen bij KVS en inmiddels niet veel groter speelt ze in de selectie. Maar niet alleen spelen doet ze in Scheveningen, nee ze heeft er onlangs zelfs een leuk huisje gekocht. In het dagelijks leven is ze cijferneukster in wording aan de prestigieuze zakenuniversiteit Nyenrode  en werkt ze bij EY. Als ze het op haar heupen krijgt  kan ze haar dame aardig opsluiten, laten we voor de andere dames dus hopen dat ze haar krachten spaart.

Voor Team Oranje: Laura ”Lockdown.” Dijkhuizen.