Haagse Korfbaldagen 2019 – Road to the finals!

De A1 heeft weer een behoorlijke prestatie weten te leveren. Op zaterdag 2 november begon het avontuur. Onze A1 was gekwalificeerd om deel te nemen aan de Haagse korfbaldagen in de klasse 1-2-3. Een serie van wedstrijden volgden.

Zaterdag 2 november ging het toernooi van start. De intensieve week begon met een dag van 3 wedstrijden. Elke wedstrijd met een duur van 35 minuten. De hoofdcoaches Marco en Roelof waren helaas afwezig, dus het team werd begeleid door Daniek ten Brummelaar met assistentie van teammanager Eline. De A1 had een sterke start. De eerste wedstrijd speelde ze tegen Futura. Met een duidelijke tactiek en een hoop enthousiasme startte de eerste wedstrijd. Veel doelkansen werden gecreëerd en het doelpunten percentage werd een stuk verhoogd in vergelijking met de competitie op het veld. De juiste spelers werden uitgespeeld voor hun kansen en er werd met veel druk verdedigd. Hierdoor wist de A1 de wedstrijd overtuigend te winnen met een uitslag van 3-15.

De wedstrijd die volgde was een stuk lastiger. De kampioen uit de eerste klasse, Maassluis A1, speelde een stuk fysieker. De druk in de verdediging ging lastiger en ook de aanval verliep iets minder soepel. VEO wist de tegenstander goed bij te houden, maar had duidelijk meer moeite dan vorige wedstrijd. Ons team wist de fysieke kant van Maassluis echter goed tegen zich te gebruiken en wist 4 van de 4 gegeven strafworpen te scoren. Onze coaches hadden volle vertrouwen dat onze ploeg nog kon winnen. Helaas wist Maassluis in de laatste minuten de overhand te pakken en de wedstrijd eindigde met een stand van 11-8.

De volgende wedstrijd zouden we moeten winnen om door te gaan naar de kwartfinales! Een bekende ploeg, Refleks A1. Hier hadden we nog een appeltje mee te schillen, na een spannende wedstrijd met een gelijkmaker in de laatste 10 seconden. Vanaf minuut 1 was VEO in volle focus en wist de wedstrijd te beginnen met een voorsprong. Dit zorgde voor vertrouwen bij de spelers, waardoor ze dit goed wisten vol te houden. De looplijnen werden goed benut en er werden een hoop mooie afstandsschoten in geknald. In de tweede helft werden veel kansen gemaakt, waardoor VEO de wedstrijd sterk wist af te sluiten met een uitslag van 13-7. We werden tweede, wat betekende dat we door waren naar de volgende rondes!

Maandag 4 november zou de strijd zich vervolgen. De kwartfinales!! Het team werd opnieuw begeleid door Daniek en Eline. Vandaag speelde we tegen Madjoe A1. Eenzelfde scheids als zaterdag. Een lastige scheidsrechter, maar al bekend bij onze ploeg. Dat was in ons voordeel, hierdoor wisten we waar we op moesten letten. De eerste helft begonnen we scherp. Veel kansen werden gecreëerd, waardoor VEO een voorsprong van 4-7 wist te grijpen.  Een hoop vrije ballen werden uitgedeeld. Dit zorgde voor frustratie bij beide teams. VEO wist zijn hoofd koel te houden, mede dankzij een goed getimede timeout. De spelers (en coach) van Madjoe hadden hier meer moeite mee. De A1 wist hier goed gebruik van te maken, want de kansen bij Madjoe bleven beperkt. De wedstrijd eindigde met een eindstand van 7-11. Met volle vreugde werd het publiek bedankt. Op naar de halve finale!

Het is woensdag. Zelfde tijd, zelfde zaal. Terug bij de lastige ploeg van zaterdag, Maassluis A1. Beide ploegen misten wat spelers, het zou dus een spannende wedstrijd worden. Dit keer was Roelof ook aanwezig. De looplijnen werden goed benut en een hoop mooie afstandsschoten werden gescoord. Hierdoor wist de A1 een voorsprong te creëren van 10-7, na de eerste helft. Gedurende de tweede helft werd het lastiger. Onze voorsprong nam af en het aantal kansen per aanval nam af. Toch wist de A1 dmv hard werk de voorsprong te behouden en sloot de wedstrijd af met 17-16. Met opnieuw een overweldigende A1 werd het publiek bedankt. OP NAAR DE FINALE!!!!!

De volgende dag begonnen direct de voorbereidingen. Sanne, Pepijn, Ivan, Kelt en Eline zijn donderdagavond het VEO clubhuis wezen verkennen. De vlaggen, oude spandoeken en trommels werden uit de kast gehaald. We pakten het grootst aan. Ook werden er nog twee mooie spandoeken bij geknutseld. De spandoeken werden beschilderd met de blue tiger, die viel natuurlijk niet te missen, en de welbekende yell van onze ploeg. 1,2,3… BEESTEN! De wedstrijd werd zelfs volop gepromoot via instagram. Aan het publiek en de moeite kon het dus niet meer liggen.

Vrijdag 8 november. Eindelijk was het dan zo ver, de finaledag! Een hele week werd hier naartoe gewerkt. Er werd niet op durven hopen, maar toch droomde we ervan. De Eibernesthal werd mooi verlicht, spandoeken werden opgehangen en het publiek stroomde langzaam binnen. Iedereen die ons geholpen had naar deze bijzondere dag was aanwezig. De reservebank was dan ook bomvol. Een gezonde spanning en zenuwen waren aanwezig. Na een lange en motiverende inleiding van onze coaches kon de wedstrijd beginnen. De spelers werden voorgesteld aan het publiek en nu startte de strijd dan echt!

Waarschijnlijk door een zekere vorm van druk en zenuwen startte de A1 niet scherp. Het eerste doelpunt werd dan ook gemaakt door Achilles. Veel kansen werden genomen, helaas wisten veel hiervan niet de korf te vinden. Door herhaaldelijke fouten in de passing en rebound, wist Achilles een voorsprong op te bouwen. Eenmaal bezig, wist VEO het spel weer terug te vinden. De goals vielen weer en de achterstand werd verkleint. De wedstrijd ging vanaf hier met een constant verschil van 3 a 4 doelpunten, helaas in het voordeel van Achilles. VEO wist dit goed vol te houden, tot 3 minuten voor rust. Vanaf hier werd het gat vergroot naar een verschil van 7 doelpunten. Dit bleef gedurende de hele wedstrijd zo. Ons spel bleef helaas te eenzijdig en Achilles wist de voorsprong door te pakken. Vooral in de korfzone waren zij erg aanwezig, zowel in de aanval als in de verdediging. De druk in onze aanval was erg sterk, waardoor het maken van doelpunten lastig werd. Hoewel het aantal goals in vergelijking op het veld flink zijn gestegen, was dit helaas niet genoeg voor een moeilijke ploeg als Achilles. Tot onze spijt hebben we de wedstrijd op het veld tegen Achilles A2 in deze finale niet kunnen goed maken. De wedstrijd werd afgesloten met een uitslag van 19-25. Toch hebben wij een mooie tweede plek weten te bemachtigen en mogen we trots zijn op elkaar!

Wij willen graag onze supporters en blue tigers bedanken voor hun steun in dit avontuur. We hebben van jullie genoten! Ook wil ik graag een speciaal bedankje doen aan Daniek ten Brummelaar voor de geweldige begeleiding van dit team naar de finale!

Dit is een top start voor het zaalseizoen en ook hier gaan we hard werken voor de winst. We hopen jullie hier ook weer allemaal op de tribune terug te vinden. Bedankt!

• Eline Zoutenbier, teammanager VEO A1

Wilt u op de hoogte blijven van VEO A1? Volg ons dan op instagram voor wedstrijdinformatie, foto’s, uitslagen, wedstrijdverslagen en meer! @ckvveoa1. Voor verdere informatie en vragen, contact ckvveoa1@gmail.com .