Gouden eikel voor VEO 1

Met een meer dan duidelijk 9-25 overwinning op Elburg hebben de korfballers van VEO de herfsttitel in de wacht gesleept. Dit is geen formele prijs, maar toch mocht het team na afloop een Gouden Eikel in ontvangst nemen ten teken van het feit dat ze als koploper de eerste seizoenshelft afsluiten. Na de zaalcompetitie zal in het voorjaar dit koploperschap moeten worden verdedigd.

VEO was naar Elburg afgereisd in de veronderstelling dat het in de thuisclub een stugge tegenstander zou aantreffen. Dat bleek echter maar kort het geval te zijn. Tot 2-2 kon Elburg de Voorburgers bijhouden, maar daarna liep VEO uit. De 6-13 ruststand sprak wat dat betreft duidelijke taal.

Zowel aanvallend als verdedigend klopte het allemaal deze middag. Elburg werd het aanvallen moeilijk gemaakt doordat veel ballen onderschept konden worden. En in de aanval klopte niet alleen de opzet goed, maar werden de kansen die daaruit ontstonden ook prima afgemaakt.

Om niet te verslappen werden er coach Jelle den Dekker in de rust nieuwe doelstellingen geformuleerd: “proberen om Elburg onder de 10 goals te houden en zelf minimaal 25 doelpunten te maken”. Een doelstelling die hielp. Want VEO ging in volle vaart door en liep zelfs uit naar 6-19 voordat Elburg zijn eerste goal na rust kon aantekenen. Het eindsignaal kwam bij 9-25.

Den Dekker: “Belangrijk was dat we goed spel hebben laten zien en vooral ook dat we over veel schijven konden scoren, met als voorbeeld de 6 goals van Dagmar Rosenbrand en de 4 van Kady Roeten. We gaan ons nu voorbereiden op de zaalcompetitie, maar doen dat uiteraard met een goed gevoel. Ik ben een tevreden coach.”