Achilles C1 – VEO C1

Op een regenachtige 7 september vertrokken we met de voltallige C1 en 2 reserves richting Achilles. Bij aankomst bleek de regen het nieuwe kunstgrasveld zodanig gegeseld te hebben dat het niet speelbaar was. Ondanks een waterig zonnetje moesten we uitwijken naar het naastgelegen natuurgras en dat bleek tijdens de wedstrijd, wat mij betreft, niet in ons voordeel.

Vooraf hadden we geen idee wat ons te wachten stond. Hoewel kort, was de voorbereiding wat mij betreft zinvol en hoopgevend voor een leuk seizoen.
Talentvolle, vriendelijke spelers die serieus trainen en beter willen worden zijn waardevolle kwaliteiten voor een team! Kortom, ik keek uit naar deze eerste echte krachtmeting.

Doordat Olivier dankzij een blessure niet mee kon doen, begonnen we met de volgende opstelling:
Aanval: Mila, Sabine, Stijn, Lucas
Verdediging: Lisa, Annabel, Ruben, Tijn

De eerste aanval van Achilles leverde direct een doelpunt op, die direct met een schot van Stijn werd gecounterd. Deze 1-1 was de laatste gelijke stand, want terwijl onze productie stokte, bleef Achilles scoren. Vooral de heer van Tijn had enkele mooie acties in huis in de eerste helft die scores opleverden. Mede doordat wij onze directe tegenstander op momenten nog beter moeten volgen, kon Achilles kansen creëren en uitlopen. Gelukkig kon het VEO-publiek bij tijd en wijlen ook genieten van mooie acties, verdedigend maar vooral aanvallend.

In de rust bespraken we kort de verbeterpunten maar probeerde ik vooral te benadrukken dat dit team moet proberen te doen waar ze goed in zijn; vanuit samenspel tot scoren komen. Dat het natuurgras daarbij niet in ons voordeel was, moesten we de tweede helft voor lief nemen en blijven zoeken naar kansen.

Dit lukte in de tweede helft dan ook stukken beter. Mila viel op door enkele mooie acties naar binnen die, perfect aangesteund door de heren in het vak, strafworpen en dus doelpunten opleverden, maar er was meer mooi korfbal te zien.

En dan kan de 15-5 eindstand er teleurstellend uitzien en zullen spelers hun eigen teleurstellingen hebben; als coach was ik erg blij met het bij vlagen prima samenspel en heb ik genoten van deze C1.
Gelukkig blijft er genoeg te verbeteren, dus zie ik jullie weer op de training om lekker samen te korfballen.