VEO 100 JAAR, jij bent daar toch ook bij?!!

 

*** ALLE VEO 100 JAAR activiteiten worden opnieuw gepland  ***

Op 20 september 1920 is korfbalvereniging C.K.V. V.E.O. opgericht. Dit betekent dat op 20 september 2020 de vereniging 100 jaar bestaat. Een schitterend feit, dat uitgebreid gevierd zal worden. Op deze pagina vind je alles wat met het jubileumjaar te maken heeft.

Op 20 september 2020 bestond VEO 100 jaar.

Rondom deze bijzondere mijlpaal was het de bedoeling er mét en vóór elkaar een groot feest van te maken. Dat is door de coronamaatregel grotendeels niet door gegaan. Op dit moment wordt er over een vervolg nagedacht.

Op deze speciale webpagina, 100jaar VEO, willen we je op de hoogte houden van alle activiteiten die we met elkaar organiseren. Wil je ook graag je bijdrage leveren of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met iemand van het kernteam. Dit kan natuurlijk persoonlijk of via de mail: jubileum@veokorfbal.nl 

De vele mensen die in Voorburg en omstreken lid zijn geweest van onze korfbalvereniging, jong en oud, zouden we graag willen verwelkomen op de feestjes en activiteiten. Deze zullen we ook zoveel mogelijk proberen te bereiken binnen de mogelijkheden die we hebben (postadressen, email, social media etc.) Wil je zeker zijn dat jouw adres en email (nog) klopt, neem dan even contact op met het secretariaat van VEO: secretariaat@veokorfbal.nl

Aarzel niet om jouw eigen VEO liefdes- bekenden of -vrienden op de hoogte te stellen van deze bijzondere gebeurtenis en houd de website regelmatig in de gaten.

VEO 100 jaar Kick-off

VEO bestaat 100 jaar, wat fijn dat je bij de start van het feestjaar was ! Wil je ons helpen om de volgende evenementen nog leuker te maken ? Vul dan deze vragen svp in. Het is volledig anoniem.

Van het bestuur…

Wat een aftrap van VEO 100 jaar!!👍 Het was grandioos! Ik hoop dat iedereen, jong en oud, genoten heeft! Ga er maar van uit dat VEO voornemens is een gans jaar om te bouwen tot één groot feest om te vieren dat VEO 100 jaar bestaat!

Zoals u weet is korfbal van oorsprong een Nederlandse sport, bedacht door de Amsterdamse onderwijzer Nico Broekhuysen in 1902. De CKB (Christelijke Korfbal Bond) werd opgericht in 1919. Onze vereniging is opgericht in september 1920 en is op dit moment met zo’n 240 spelende leden en vele vrijwilligers één van de grotere korfbalverenigingen in de Haagse regio.

Een eeuw is een enorme mijlpaal voor een vereniging. Dit betekent dat VEO continuïteit heeft kunnen brengen… dat onze vereniging mensen kan boeien én binden!

Door de jaren heen zijn leden verbonden vanuit heel diverse drijfveren: Sommigen zijn prestatiegericht en willen op topniveau korfballen; Anderen spelen recreatief en hebben vooral veel plezier in het samen sporten met elkaar; Weer anderen Combifitten zich slank, hopend op een sixpack of experimenteren als Heeren op den Donderdâgh met inspirerende schottechnieken tot barplicht roept…

In 1920 zag de wereld er wel efkes anders uit; geen mobiele telefoons, geen computers, lang niet voor iedereen een badkamer in huis en zeker geen auto voor de deur. In het korfbal is eigenlijk die 100 jaar niet veelgebeurd: er is immers nog steeds bal, paal en strafworp… Alhoewel… Die strafworp is van 5 meter, naar 4 tot nu 2,5 meter gegaan, een makkie toch?… Er is geen middenvak meer, vakken zijn kleiner, baarden zijn gepasseerd en teruggekeerd, er waren lange haren bij de jongens, piepkleine tot zeer lange broeken bij de heren, hoge tot lage kousen en dan waren er rokjes, beter gezegd een soort van “heupgordijnen”… waarover onze dames (tegenwoordig trouwens vrouwen genaamd) soms dreigden te struikelen… Inmiddels doen we aan een “gecontroleerde contactsport”, waar aanraking in het verleden een doodzonde was… Bij de paal wordt tegenwoordig menig robbetje uitgevochten; Waar we vroeger op grazige weiden door hoog gras ploeterden,ons wentelden in zompige bagger of over stoffig gravel stampten, wordt er nu gedarteld op kunstgras… Heren dienende “Paaldames” zijn vervangen door multifunctionele speelsters met haar op de tanden…. Toch zal iedere korfballer en korfbalster moeten samen spelen anders lukt er niets… Dit laatste element is altijd gebleven en maakt -samen met het unieke gemengde karakter van onze sport- de sfeer als vanzelfsprekend bijzonder, bij VEO ertoe leidend dat een eeuw lang prestatie en gezelligheid trots hand in hand gaan.

In het hier en nu zijn we niet alleen trots op onze continuïteit, maar ook trots op vernieuwingen die we hebben kunnen aanbrengen. We zijn trots op onze al teams, de kantine en verheugen ons op de aanstaande verkleining van de velden, waar rookvrij gesport kan worden, maar vooral trots op alle mensen van jong tot oud, VEO-ers zijn unieke mensen!..
Van deze unieke mensen is onze “Tante Ans Verschoor” een prachtig voorbeeld, inmiddels bijna evenveel lentes als VEO zelf, hartelijk enthousiast mens, boegbeeld en symbool van onze club…
Daarnaast is VEO reeds 100 jaar trots op haar vrijwilligers, die het komend jaar extra hard zullen werken om dit feest fantastisch te maken… Allemaal Toppers… Wij kijken ernaar uit…!

Tot slot: Hoe denkt u, dat de wereld er over weer honderd jaar uit gaat zien? Misschien spelen we dan op mooie zaterdagavond in september in het jaar 2120 op een ruitvormige éénvaksveld in een vol stadion, waar 30.000 mensen in kunnen, met ons fiere vlaggenschip van drie mannen en drie vrouwen tegen de kampioen van Spanje de eerste wedstrijd van de vijf finales om de Champions League Korfball… Om 20.00 u ’s avonds is de uitworp met de vierkante bal… Wiens achter-achter-achterkleinkinderen zullen er dan in het veld staan of ballenmeisje/ -jongen zijn?… Op de tribunes golft trots de blauwzwarte wave van 10.000 uitzinnige Blue Tigers….
Ziet u het voor u?
Je mag altijd dromen…

Mensen, namens het bestuur van VEO heel veel plezier gewenst in het komende jaar en bij voorbaat al heel veel dank aan alle vrijwilligers en nu even in het bijzonder de leden van de werkgroep 100 jaar VEO die de komende 365 dagen in een onvergetelijk festijn gaan omzetten.

Van de leden…

Zaterdag 21 september was het zover. Korfbalvereniging Voorburg en Omstreken gaat beginnen aan haar honderdste jaar sinds haar oprichting in 1920.

”Dat is oud, hoe heeft u dat voor elkaar gekregen” is de vraag aan menig honderdjarige.

Vaak vermoedt men dat het aan het dieet ligt. “Iedere dag een goed ontbijt, veel lichaamsbeweging een liedje zingen en zo af en toe een borreltje” is een veel gehoord antwoord.

En dat is nu precies zoals deze eerste zaterdag van het jubileumjaar is verlopen.

Was er vrijdag nog een enorm lange stormbaan en een leuke film voor de jeugd, zaterdag kwam de vereniging al vroeg samen voor een goed ontbijt in een gemoedelijke sfeer. Pannenkoeken, gebakken eitjes, lekkere broodjes met zoetigheid het was er allemaal. Buiten was het heerlijk zonnig, zo op de valreep van de zomer en het clubhuis stond te stralen.

Na het ontbijt kwam de lichaamsbeweging in de vorm van wedstrijden op het veld of uit bij de tegenstander. En niet onverdienstelijk, van E2 tot VEO 1 kwamen er overwinningen deze dag en mocht je toevallig niet hoeven spelen, dan kon er nog fanatiek worden geoefend op een rodeo stier.

Na het onwaarschijnlijke optreden van onze lokale zangtalenten en een goede maaltijd kon er s’-avonds gedanst worden en werd er ook een drankje gedronken. Of twee.

Wat een mooie kick-off. Dit beloofd wat voor het komende jaar. Jubileum-commissie: proficiat, goed gedaan.

Iedereen een heel goed jaar toegewenst!

De 100-jaar-VEO Kerngroep

Om de organisatie van alle activiteiten en randzaken voor het jubileum in goede banen te leiden is er een kerngroep opgesteld. Deze groep heeft de touwtjes in handen en voor elke activiteit is er een aanspreekpunt binnen de kerngroep. De activiteiten zelf worden niet door deze groep georganiseerd.

De kerngroep is het best bereikbaar via: jubileum@veokorfbal.nl

Wie zitten er in deze kerngroep?

NaamAanspreekpunt voor
Anouk– Gala + Veiling
– Blue Tigers
– Westvliet Sporttoernooi
– Communicatie
Cock– Jubileum boek
– Concert
Cuno– VEO BIER
– Tsjechie (BRNO)
– Oktoberfest
Dillen– Ladder competitie
Els– Interactie commissies
Mariska– FEEST Weekend 100 jaar VEO
– Familietoernooi
– Voorzitter jubileum kerngroep
Ruud– Kick-Off 100 jaar VEO
– Communicatie / KNKV App
Theo– VEO BIER
– Financieel overzicht

Agenda

*** ALLE VEO 100 JAAR activiteiten worden opnieuw gepland  ***

DatumActiviteitGeorganiseerd door
  
2 oktober 2020 pupillenavond 

Jeugdcommissie

30 oktober 2020Halloween (asp & pup)

Jeugdcommissie

20 november 2020Sinterklaas

Jeugdcommissie

2021Gamenight (Jeugd)

Jeugdcommissie

2021Film-pubquizRobert
2021Vossenjacht (Jeugd)Jeugdcommissie
2021Gala + VeilingMarloes
2021Nog beschikbaarnnb
2021HemelvaarttoernooiToernooicommissie
2021AvondvierdaagseA4D Commissie
2021Vrienden- & familietoernooi (+Eindfeest)Robin Fuchs
2021PupillenkampJeugdcommissie
2021AspirantenkampJeugdcommissie
2021Jubileum Weekend (+ Reunie)Wouter Sies
2021Finale LaddercompetitieKamil + TC
   

Overig:

DatumActiviteitGeorganiseerd door
 VEO-BierKernteam
 100jaar-merchandiseKernteam

Inschrijven voor de kick-off: inschrijven

Aanmelden als vrijwilliger

Wij kunnen dit uiteraard niet allemaal zelf organiseren en daarom vragen we jullie hulp. Via dit e-mailadres: jubileum@veokorfbal.nl kan je je aanmelden voor één of meerdere evenementen/onderdelen van het lustrumjaar. Stuur onderstaande gegevens naar jubileum@veokorfbal.nl en geef je op!

Naam:
Telefoonnummer:
E-mailadres:
Voorkeur voor een activiteit/onderdeel:
(Noteer het ook indien je geen voorkeur hebt of als je zelf nog een idee wilt aandragen)

Voor vragen kan je altijd een van ons aanspreken.

Groeten, het VEO 100 jaar kernteam
Theo, Els, Ruud, Dillen, Cuno, Mariska, Chris, Cock, Anouk

Gala en Veiling

Programma
19:30 Inloop
20:15 Veiling
22:30 Gala met band (The Buzz – The Party Sensation)
0:30 Afterparty (DJ Kami)

Op deze gala-avond wordt op veilingitems geboden die geschonken zijn door leden en sponsoren. Ook voor gala-gangers met een kleiner budget wordt het een avond om niet te vergeten: geniet van hapjes en drankjes, goed gezelschap en entertainment. Bovendien wordt er een reischeque van maar liefst €500,- euro verloot onder alle aanwezigen!

Een paar veilingitems die al zijn aangeboden:

  • Overnachting B&B Brugwachter Huisje Wijkerbrug
  • VIP-Arrangement bij een wedstrijd van ADO in CSU Skylounge
  • Oplopen + Meet & Greet met VEO 6

(Weet jij nog een leuk item voor de veiling? Schroom niet en mail naar veogalaveiling@gmail.com)

Na de veiling gaan de voetjes van de vloer onder leiding van de band ’The Buzz – The Party Sensation’. DJ Kami zal de afterparty op zijn kop zetten.

Dit wil je niet missen!

Dresscode: Gala
Leeftijd: 18+

Tickets
Koop een los ticket voor €12,50 (1 persoon) of koop een hele tafel of lounge (meerdere personen), waarbij je gegarandeerd tussen je kameraden zit op een voor jullie gereserveerde plek. Er zullen uiteraard voldoende zitplaatsen overblijven voor aanwezigen met een los ticket. Let op: voor alle tickets geldt op = op!

Alle tickets zijn inclusief welkomstdrankje, luxe hapjes en een lot om kans te maken op de reischeque van €500,-.

VIP tickets zijn inclusief een VIP-arrangement: een paar leuke extra’s bovenop de service die al geboden wordt.

Werkgroep
Dit evenement wordt georganiseerd door: Arnold Jongenburger, Bas Vermaat, Elize Rot, Harry Meijer, Johan van den Branden, Marloes Verdonk en Remco Breedveld.

Contact
veogalaveiling@gmail.com