Wedstrijdverslagen zaterdag 7 januari 2017 (VEO 4, 6, B1, C1, D4)

VEO 4 – Achilles 6 (17-11)

Na een mooi een vooral gezellig eerste halfjaar met VEO 4 stond op 7 januari de eerste wedstrijd van 2017 op het programma. Een thuiswedstrijd in Essensteijn, tegen Achilles 6 die op een na laatste plaats stond. VEO begon in de aanval met Quirine, Thanim, Ricardo en Joost, en in de verdediging met Rianne, Laura, Marten en Rick. Timothy en Carolien verwarmden de reservebank.

Waar de scherpte was, we zullen het nooit weten, maar VEO 4 begon niet goed aan de wedstrijd. Na 4 minuten stond de ploeg van aanvoerder Joost met 2-0 achter. Pas na 6 minuten leek de ploeg wakker te worden en kwam ons 4de terug dankzij een korte kans van Rianne. Na de 1-3 van Achilles maakten Quirine en Ricardo de verdiende 3-3. Ondertussen waren we al halverwege de eerste helft, kortom, het tempo lag aan allebei de kanten laag. Het hoogtepunt in de eerste helft was een blok van Rianne, die haar tegenstander deze middag wel vaker dwars zat. Voor de thee werden aan beide kanten nog 2 doelpunten gemaakt waardoor met een magere 5-5 werd gerust.

Na de teambespreking en een bakje koffie voor Joost ging VEO 4 een stuk scherper van start in de tweede helft. In een tijdbestek van 15 minuten scoorde Marten, Rianne, Quirine, Ricardo en Laura afstandsschoten wat een verdiende voorsprong van 10-5 opleverde. Achilles scoorde hierna twee keer waardoor de spanning bijna weer terug in de wedstrijd kwam. Maar Thanim en Rick houden niet zo van spanning en brachten het verschil weer naar 5 punten. Met nog 10 minuten op de klok leekt de winst nu wel binnen. Helaas kon Achilles opnieuw twee keer de korf vinden waardoor het 12-9 stond. Als reactie schoot Ricardo er een belangrijk kort kansje in. Echter lukte het Achilles voor de 3de keer op rij om er weer 2 te scoren. 13-11 met nog 4 minuten op de klok. Geeft VEO 4 de wedstrijd alsnog weg?

Neen, Ricardo en Marten zorgen nog voor een slotspektakel en scoren samen de laatste 4 doelpunten. Hiermee staat uiteindelijk een mooie eindstand van 17-11 op het scorebord. VEO staat na 6 wedstrijden op een gedeelde vierde plaats. Een eerste of tweede plaats gaat lastig worden maar een derde plaats moet er toch zeker in zitten in deze poule met een grote middenmoot aan teams. Volgende week zaterdag speelt het 4e thuis tegen Paal Centraal. Een belangrijke en beladen wedstrijd aangezien enkele spelers uit VEO 4 vorig seizoen nog speelden in het groen van Paal Centraal.

De oplettende lezer heeft al opgemerkt dat door iedereen is gescoord, behalve door Joost. Zal dit door de koffie komen of toch doordat Ricardo 5 doelpunten heeft afgepakt? Joost mag het weten.

De doelpunten: Ricardo 5x, Quirine & Marten 3x, Rick en Rianne 2x, Thanim en Laura 1x.
De rebounds: Joost 50x.

VEO 6 – Valto 7 (13-18)

Vol goede moed en met weer de nodige invallers zijn we de wedstrijd begonnen tegen Valto 7. Met steeds een kleine achterstand zijn we in de rust geëindigd met 7-10. Echter ook in de tweede helft hebben we de achterstand niet in kunnen halen.  Er is hard gestreden door iedereen tot en met de laatste minuut. Helaas hebben we uiteindelijk met 13-18 verloren.  Alle invallers weer hartelijk bedankt voor het harde werk!

Tempo D5 – Veo D4: Oliebollen zonder peper

Na een vakantiestop van twee weken mochten de toppers van de D4 weer de arena in.
Met al wat vrije weekenden achter de rug werd dit de 4e zaalwedstrijd tegen het nooit te onderschatten Tempo. Tempo welke de eerste wedstrijden met grote cijfers verloor had de laatste wedstrijd flink tegengas geboden aan KVS (3-3) en leek op zijn retour.

Onder leiding van scheidsrechter T. Schoneveld klonk om 14:00 het fluitsignaal.

De eerste vijf minuten was de anders zo aanwezig oudertribune nog in volle rust en keek adembenemend toe hoe er in het – weliswaar wat chaotische – spel werd rond gespeeld en wachtten de eerste acties af. Langzamerhand werd wel zichtbaar dat er weliswaar 8 toppers in het veld stonden maar ze leken even op een andere planeet te zijn. De eerste kreten vlogen de tribune af en al snel zat er meer pit in de ouder tribune (en de coach) dan op het veld. Afgedwongen of niet, Lucas kreeg een stip maar deze mistte helaas waarbij hij hem in de herkansing bijna wel erin legde. Bijna….
Gelukkig zorgde Annabel in de 9e minuut voor de 0-1 en toen was de beer los.

Het leek wel een prijzencircus en de ene na de andere kans deed zich voor: (korte) afstand, doorloop het zat allemaal in het pakket en uiteindelijk zorgde Ruben met een schot voor 0-2. Kort daarna wat tegengas van Tempo 1-2.

Kansen waren er genoeg, balverlies des te meer. Hierbij moet wel opgemerkt worden dat ook bijna elke bal die verloren werd, ook weer werd teruggehaald. Met veel basisfoutjes en een gebrek aan een forse peper bleek zelfs nu VEO de overhand te hebben in deze helft. Een mooi een-tweetje tussen Merle en Wessel gaf bijna doelpunt nummer 3 maar die kwam pas echt kort daarna in een zelfde mooie actie tussen Merle en Wessel welke daarmee voor de afleiding zorgden waarna Stijn de 1-3 maakte.

Rust 1-3

Na een stevige toespraak van coach Remco (ook hij constateerde oliebollen in de benen) begon de tweede helft. Jelmer kwam erin voor Sabine en mocht in de verdediging starten.

Na twee minuten zette Ruben flink aan en een doorloopbal was het gevolg. Onderhands genomen dat wel, was dit geen subtiel ‘ net over het randje’ balletje maar een ‘ hoog tot aan het plafond’ genomen doorloopbal die tot verbijstering van de ouders ook nog voor een doelpunt zorgde 1-4. Nog daarna volgde broer Lucas met 1-5 en opnieuw Ruben 1-6.
Het prijzencircus was niet voorbij en het was maar goed dat er ook goed werd afgevangen. Ook de korte balletjes van Lisa uit de afvang wilde er niet in vandaag maar na meerdere pogingen vielen er uiteindelijk nog doelpunten.

Natuurlijk hoorde hier ook enig duel bij en dit leidde tot een vrije bal voor Tempo in de Tempo verdediging. De dame in kwestie nam zelfverzekerd de bal over, de scheidsrechter floot, en terwijl de Tempo verdediging lijdzaam toekeek schoot de zij eigen korf 1-7. Tempo aanval die erop volgde leverde de 2-7.

Sabine kwam terug de wedstrijd in en werd gewisseld voor Wessel.
Daar waar de scherpte die we kennen bij de D4 mistte vandaag, wist Merle toch met een strafworp 2-8 te maken en scoorde Stijn met een mooie doorloop aangegeven door Sabine 2-9. Kort voor de laatste minuut maakte Stijn het af 2-10.

Dit brengt VEO op een mooie ongeslagen 1e plaats in de poule waar ze nu gelijk staan met Refleks welke een (verloren) wedstrijd meer heeft gespeeld.

VEO B1 mist Powerrrr

Essensteijn 7 januari 2017. VEO B1 speelt thuis tegen Tempo B1. Tempo staat samen met Top aan de leiding in de poule. De B1 heeft het een stuk moeilijker als vorig jaar. Hopelijk brengt het nieuwe jaar de Powerrrr weer terug in dit team dat vorig jaar nog zo fantastisch presteerde op het NK in Goes.

Nadat Pepijn door de scheidsrechter wordt gevraagd zijn aanvoerdersband om te doen, kan de wedstrijd van start tegen dit gele team uit Alphen. Een aanvoerdersband die heel dik verdiend is. Hij heeft een belangrijke controlerende rol in zijn vak en scoort het merendeel van de doelpunten. Tempo heeft er voor de rust 10 gescoord. VEO blijkt niet opgewassen tegen de snelle heren van de tegenstander. Tempo is bewegelijker en schiet vaker. Ook speelt Tempo erg fysiek en soms onsportief wat blijkt uit het grote aantal strafworpen. VEO mist vooral uitstraling en vertrouwen en scoort voornamelijk uit strafworpen. (6 van de 8)

Door het vervelende spel van Tempo ontwaakt er bij VEO een ergenis die als positief resultaat had dat de ploeg feller ging spelen. Toch ontbreekt de al eerder genoemde powerrrr volkomen en gaan de kopjes te veel naar beneden. Er wordt veel gemist en dat frustreert somige spelers heel duidelijk. Na een kwartier in de tweede helft worden Louise en Ivan gewisseld en even later ook Sanne. De invallers kunnen echter het verschil niet maken en de wedstrijd eindigt in een zouteloze nederlaag. 9-16. Hopelijk vind de B1 voldoende Powerrrr om zich, als eerstejaars B, terug te knokken tussen dit lichamelijk geweld.

VEO C1 niet stresbestendig.

Door uw verslaggever Abraham Moutarde,

Zaterdag 7 januari 2017. VEO C1 speelt thuis tegen  KVS C1.  Samen met Avanti en Maassluis strijdt KVS in deze poule om de eerste plek. VEO heeft na een gestolen pot thuis tegen Avanti de aansluiting verloren maar kan die nu weer terugpakken. De wedstrijd begint met om-en-om een doelpuntje. VEO verdedigd goed. Men weet dat KVS weinig scoort. Het is van belang dat om goed te verdedigen en zelf te blijven scoren. VEO verdedigt goed maar het tempo is laag.

Als Kim wat meer ruimte krijgt, geeft ze het begin aan van een kleine voorsprong. De zaal is stil, 3 ballen achter elkaar gaan geruisloos door de korf. VEO staat met 7-5 voor in de rust. Als VEO nu tempo maakt, is het kat in het bakkie.

Na de rust laat VEO KVS helaas terugkomen naar 7-7 en we zijn terug bij af. Twee wissels Sven voor Frank (die slecht geslapen had) en Naomi voor Eline (die haar vinger blesseerde). Het tempo wordt niet verhoogd bij VEO, het blijft op gelijke tred met KVS bij 11-11 voelt de zaal het moment. Wie gaat dit winnen? KVS heeft de dag ervoor een teamuitje gehad. Ze spelen niet goed. VEO vindt met moeitje de aanval maar klopt dan wel op de deur en staan voor!

De ontknoping vindt plaats in de laatste minuten. Het is alsof het in slowmotion gebeurd. KVS staat met 1 punt achter, Het is 12-11 voor VEO C1. De scheidsrechter steekt zijn vinger omhoog. Nog 1 minuut. Tijn van KVS heeft de bal. Het spel staat stil. Stress bij KVS. Stress bij VEO. Tijn met de rug naar de middellijn, voor hem Marciano. Wat zou hij gaan doen? Wij op de tribune weten dat hij een doorloop gaat nemen. Hij heeft namelijk nog niks anders geprobeerd deze wedstrijd. Hij wil alleen maar naar binnen, naar binnen. Er komen spandoeken de zaal binnen lopen, “”Tijn gaat een doorloop nemen” staat er op. Meer spandoeken. Spreekkoren “KVS die gaat een doorloop nemen KVS…. Programmering op de nationale radio wordt onderbroken; “in Essensteijn wordt zo dadelijk een doorloop genomen…” Vliegtuigen komen over met banners. Er gaat een Amber alert uit, de NS legt de dienstregeling stil, een menigte verzameld zich op de Dam voor grote video schermen, het KNMI geeft code rood…. Wat zou er gaan gebeuren?

Tijn gooit, de VEO dames zijn er niet voor, Tijn rent naar binnen, hij is er langs, hij krijgt de bal terug, hij staat voor de korf. Tussen hem en de korf staat Bjarne.

“Een hele dikke stip” zou buurman Patrick later desgevraagd bevestigen. Tijn probeert te passen en Bjarne slaat de bal hard naar beneden. Strafworp. 12-12.

In de secondes die daarna volgen wil de C1 nog snel scoren, verliest de bal en verlies
t de wedstrijd 12-13. KVS steelt de pot. Dit zijn typische de momenten waar je als team ontzettend veel van leert, maar het is wel heel zuur.

Ik kan niet anders afsluiten dan de C1 een groot compliment te geven. Het was een geweldige pot, VEO speelde gepassioneerd onder de positieve en aanwezige coaching van Jan-Jaap. Geen drama’s aan het eind en allemaal de scheids een handje… de VEO tribune is trots op dit team.

De eerste vijf minuten was de anders zo aanwezig oudertribune nog in volle rust en keek adembenemend toe hoe er in het – weliswaar wat chaotische – spel werd rond gespeeld en wachtten de eerste acties af. Langzamerhand werd wel zichtbaar dat  er weliswaar 8 toppers in het veld stonden maar ze leken even op een andere planeet te zijn. De eerste kreten vlogen de tribune af en al snel zat er meer pit in de ouder tribune (en de coach) dan op het veld. Afgedwongen of niet, Lucas kreeg een stip maar deze mistte helaas waarbij hij hem in de herkansing bijna wel erin legde. Bijna….

Rust 1-3

Na twee minuten zette Ruben flink aan en een doorloopbal was het gevolg. Onderhands genomen dat wel, was dit geen subtiel ‘ net over het randje’  balletje maar een ‘ hoog tot aan het plafond’ genomen doorloopbal die tot verbijstering van de ouders ook nog voor een doelpunt zorgde 1-4. Nog daarna volgde broer Lucas met 1-5 en opnieuw Ruben 1-6.

Natuurlijk hoorde hier ook enig duel bij en dit leidde tot een vrije bal voor Tempo in de Tempo verdediging. De dame in kwestie nam zelfverzekerd de bal over, de scheidsrechter floot, en terwijl de Tempo verdediging  lijdzaam toekeek schoot de zij eigen korf 1-7. Tempo aanval die erop volgde leverde de 2-7.