Wedstrijdverslagen 17 december – UPDATE!

VEO D1 heeft geen moeite met Fortuna D2

Van uw verslaggever Luuk,

Om precies 9:15 uur op zaterdagmorgen gaf scheidsrechter D. Nanusevški het startsignaal van de thuiswedstrijd van onze D1 tegen de D2 van Fortuna.

Binnen 30 seconden maakte Sabine op aangeven van Kelt het eerste doelpunt en bracht de stand op 1-0.

Fortuna D2, op het veld een van de eerste wedstrijden. Toen pardoes verloren, maar met later een winnende revanche op het veld in Delft, leidend tot het najaarskampioenschap van de D1.

Fortuna D2 bestaat uit 4 dames en 5 heren waarbij de heren steevast alle vijf worden ingezet tegen VEO.

Na de snelle voorsprong kwam Fortuna gelijk met 1-1 in de vijfde minuut. Nog in de zelfde minuut scoorde Pepijn 2-1. Het spel van VEO is opvallend minder gretig als de afgelopen twee wedstrijden. Ik zou kunnen zeggen dat het niet nodig was, maar dat zou aanmatigend zijn, aangezien Fortuna wel degelijk kansen kreeg, echter ze niet verzilverde. Het tempo was niet hoog en onze verdediging was degelijk, maar had tegelijkertijd heel veel moeite om de aanval te bereiken. Bij een stand van 3-2 werd de voorsprong gelukkig in korte tijd met 2 punten vergroot door Mees met een paar ballistisch treffers. Hij is de laatste tijd een vaste waarde gebleken wat betreft doelpunten. Veo speelde efficient want de bal was vaker in het verdedigende vak. De rust werd ingegaan met een 5-2 voorsprong.

Na de rust kwam VEO er veel beter uit, de middellijn werd weer makkelijker gepasseerd en met het trappetje Esther-Pepijn-Esther-Kelt liep de D1 naar 9 treffers. In hetzelfde kwart scoorden de Delftenaren ook 2 doelpunten maar waren niet bedreigend.

Een beetje spannend werd het toch nog op het eind toen het thuisteam schijnbaar al in gedachten klaar was met de wedstrijd en de Fortunezen, tot twee maal toe en snel achter elkaar, een vergelijkbare aanval opzette; 2 treffers. Echter met een nog een minuut te spelen kwam deze spurt te laat. Eindstand 10-7. S’-avonds  mocht  D1 ook nog eens oplopen met VEO 1. Feestje!

De D1 kan met een gerust hart de kerstdagen ingaan. Een voorspoedig nieuwjaar toegewenst!

DKC E2-VEO E1 Doelpuntenfestijn!

Zaterdagochtend 8.15 uur verzamelen bij Essensteijn. De kinderen hadden er op deze vroege ochtend duidelijk al zin in. Ze zijn blij nu er al een aantal leuke overwinningen geboekt zijn de afgelopen weken.

Klokslag 9 uur begon de wedstrijd met Rowena, Moana, Evelien en Judith en binnen 1 minuut was het al 1-0 voor ons. Ook de 2e aanval leverde gelijk weer een doelpunt op, 2-0. Binnen 5 minuten stond het al 4-0 en leek het meer een training dan een wedstrijd. Gelukkig kregen de dames en heren van DKC wel af en toe een klein kansje maar de ballen vielen er niet in. Bij de 1e rust was het al 6-0.

De coaches Sannah en Suzanne hadden niet veel te zeggen maar wilden slechts 1 ding afspreken: jullie zorgen er met elkaar voor dat iedereen minimaal 1 keer scoort vandaag.

Willemijn mocht het veld in voor Judith en het scoren ging gewoon door en in de rust was het dan ook al 10-0. Er waren heel veel kansen maar gelukkig voor DKC waren niet alle pogingen raak. Er werd heel goed naar elkaar gekeken en er werd goed geoefend op de doorloopballen.

In het 3e kwart mocht Evelien even aan de kant toekijken. De coaches waren er maar bij gaan zitten en nadat Willemijn een mooie doorloopbal scoorde hadden alle dames een doelpunt gemaakt.

De laatste 10 min was Rowena eruit. De dames hadden er nog geen genoeg van, er vielen nog gewoon 4 doelpunten waardoor de wedstrijd eindigde in een mooie 16-0 overwinning.

Dames, jullie hebben hard gewerkt en goed, en vooral leuk, samen gespeeld. Toppers zijn jullie!!!

Nu 2 weken geen training rond Kerst en oud en nieuw. Tot in het nieuwe jaar, te beginnen met een bezoek aan ONDO op 7 januari.

Karin

KVS 6 – VEO 4, de jaarafsluiting van het samengeraapte team

Door Joost

Vorige week zaterdag in Essesteijn, blije gezichten bij VEO 4, een samengeraapt team van wie velen een poos niet hebben gekorfbald, lekker gewonnen en maar liefst 26 keer gescoord tegen een machteloos Futura. Vreugde, bier en taart na de eerste overwinning in deze zware poule. Hoe anders is dat een week later, als hetzelfde team met de handen in het haar staat, als met nog een halve minuut te spelen en een 13 – 13 stand de scheidsrechter naar de stip wijst en KVS mag aanleggen.

In het pittoreske Scheveningen weten we dat KVS op de valreep van de vrije kerstdagen een pittigere tegenstander is dan Futura. In de bol van de Blinkerd (waar je overigens niet voor goede koffie heen hoeft) moet het team even wennen aan de gewijzigde opstelling na vorige week. Bij het inschieten krijgt KVS er bijna geen bal in, maar heeft na het eerste fluitsignaal van de scheidrechter (overigens het fluitje van Marten, omdat vlak voor het begin bleek dat de scheidsrechter geen werkend fluitje had) het vizier op scherp en de eerste twee schoten vallen binnen. ‘Dat kan ik ook’, dacht Rick en schoot zijn eerste bal door de korf. Rick, speler van het samengeraapte team die een jaar niet heeft gekorfbald. Sinds hij in Den Haag woont, begon het te kriebelen en weet hij iedere week de korf steeds vaker te vinden.

In het andere vak stond Thanim tegenover een pittige dame van KVS die moest worden uitgeschakeld. Een perfect taak voor Thanim, die ook een paar jaar niet korfbalde, omdat ze bezig was haar huisje-boompje-beestje op te zetten (beestje komt nog). Elke week laat ze zien dat haar felheid in haar spel nog lang niet verloren is. En ze gooit nu ook haar doorlopen erin. Ondertussen golfde de wedstrijd op en neer, maar bleef KVS de voorsprong behouden. Zoals de vaste prik bij het vierde weet Quirine (kortweg Q) tegen KVS er weer een aantal schoten in te leggen die altijd met een flinke klap door de korf vallen. Dat Q voordat ze naar VEO kwam, bij een studentenvereniging speelde, blijkt wel uit een uitstekende beheersing van de teampot. Voordat de uitslag in Spotlink staat, heeft Q de eerste pitcher al op tafel heeft gezet.

Achterstand
De rust werd ingegaan met drie punten achterstand, een unicum voor het vierde. De spanning verdampte echter niet, en VEO bleef aanzetten om de aansluitingstreffers te maken. Maar liefst twaalf minuten viel er geen doelpunt in de tweede helft. Het viertal in de verdediging hield de boel potdicht, onder meer met Carolien, de langste dame van de ploeg. Voordat ze naar VEO kwam, was haar laatste korfbalwedstrijd in het tijdperk dat vrije ballen werden genomen op de plek van de overtreding (u weet wel, toen moest de scheidsrechter altijd 2,5 meter uitmeten om iedereen op afstand te krijgen). Iedere wedstrijd speelt ze sterker dan de week ervoor, en nu begint Carolien haar doelpunten mee te pikken.

Na de lange twaalf minuten werd de ban gebroken en was het verschil weer twee. In de periode erna scoorde KVS weer snel een gat van drie punten. Een van de laatste stuiptrekkingen van KVS, dat in de tweede helft slechts drie(!) keer scoorde. Naast Carolien stond Laura, de jongste van het tiental VEO 4-ers, een sterke wedstrijd te verdedigen met haar armen in de neus van haar dame. Net als in de vorige wedstrijd wist Laura ook weer op een goed moment te scoren. Makkelijk voor de ouders van Laura is dat hun zoon Ricardo ook in het team speelt. Hij is altijd feilloos vanaf de stip en staat bekend om zijn afstandsschoten (gemiddeld 15,35 meter heeft Rick eens berekend) die als een torpedo door de korf gaan.

VEO bleef de hele tweede helft knokken om de wedstrijd te winnen en kwam langzaamaan dichter bij KVS. Tien minuten voor tijd kwam Joost erin. Drie jaar was hij afwezig, omdat hij liever in Caïro shisha’s zat te roken dan in Nederland op een korfbalveld bezig was. Nu hij weer terug is, doet hij precies hetzelfde als voorheen: zijn tentje opzetten onder de korf, om daar de rest van de wedstrijd te kamperen. Zijn favoriete plek, en lekker ver weg van de muren.

Nog steeds keek VEO echter tegen een achterstand aan die drie minuten voor het einde ongedaan werd gemaakt met een schot van Marten: De vliegende keep van het team die op iedere positie en met alle medespelers uit de voeten kan. Net als Q kwam Marten van Paal Centraal, en hij heeft nog steeds heimwee naar Paal Centraal. Daarom speelt hij – tot afgrijzen van het VEO-bestuur – nog steeds in zijn foeilelijke Paal Centraal-sokken. Het maakte zijn treffer afgelopen zaterdag zo vlak voor tijd er niet minder belangrijk om.

Strafworp!
Afijn, terug naar de laatste minuut van de wedstrijd waarin VEO, ook tot verbazing van KVS, een stip tegen kreeg. Even daarvoor had Tim snoeihard een onderhandse bal van zijn heer geblokt, wat zelfs door KVS’ers in de Blinkerd met gejuich werd ontvangen. Een prachtig blok van Tim, die in de talentenpoule zit van scheidsrechters. Al is hij in het veld soms even in de war is of hij nou met het vierde meespeelt of het zwart van de scheidsrechter draagt. Ook beschikt hij over de gave om onmogelijke ballen, het liefst van recht onder de korf, tot doelpunt te produceren.
Zo gloorde bij KVS uit het niets opeens de hoop en kans om de punten bij ‘De vissen’ te houden. Met twee eerder gemiste stippen (van een scheids die hem makkelijk erop legde) concentreerde de bebaarde KVS-heer zich om dat niet te herhalen. Gelukkig voor VEO trainen ze bij KVS niet op strafworpen: te kort. De daaropvolgende fluit van de scheids bleek niet voor het einde van de wedstrijd, maar om de gemiste strafworp nogmaals te nemen. Een ezel in het algemeen, stoot zich niet twee keer aan dezelfde steen. Een vis kennelijk wel, en de KVS’er gooide ook deze bal niet hoog genoeg. De scheidsrechter vond dat hij genoeg stippen had uitgedeeld, en floot voor het einde van de wedstrijd. Met een mix van teleurstelling dat de wedstrijd nét niet lang genoeg duurde om de overwinning te behalen en blijdschap van de gemiste strafworpen, sluit VEO 4 de eerste helft van het zaalseizoen af.

Na een puike tweede plaats van dit samengeraapte team op het veld, begon de ploeg met goede hoop aan de zaal. Op een vijfde plaats werd vooraf misschien niet gerekend, maar het vertoonde spel is zeer sterk en steeds werd op het randje verloren. Vaak nadat de tegenstander in de laatste tien minuten een stuk of drie nieuwe spelers in het veld bracht. En dan was afgelopen zaterdag Rianne er niet bij. Een van de weinige spelers in het vierde die in de jeugd bij VEO heeft gespeeld. “Wel leuk en erg gezellig” vindt Rianne het team. Zelf staat ze altijd flink te roepen in het veld om anderen op de juiste plek te zetten. Dat Rianne knort als ze de slappe lach heeft, weet inmiddels het hele team.

Het gezellige, samengeraapte en altijd strijdbare VEO 4 kan in deze poule, met vrijwel uitsluitend ploegen die op het veld bovenin meedraaien, zeker hoger eindigen dan het nu staat.

ONDO D4-VEO D4

Zaterdagochtend 9:00 uur verzamelen voor wat dan de laatste wedstrijd van 2016 ging worden. Gelukkig ook met Lisa die met een pijnlijke kies toch wil spelen en de laat op vrijdagavond geregelde Roos. Na een niet geheel vlekkeloos verlopen reis naar Hoek van Holland kwamen we iets te laat aan waardoor de wedstrijd ingekort werd naar 2 x 20 minuten. Of het nu door het vroege tijdstip kwam of de voorbereiding die niet ideaal was, Veo speelde deze wedstrijd erg afwezig en slordig. Kwam ook nog is bij dat Ondo een aantal dames als heer lieten spelen en dat deze de dames wel erg groot waren. Gelukkig zijn we korfballend intussen wel zover dat we ons hier niet meer van door de wijs laten brengen. Door bij vlagen weer goed combinatie spel te laten zien behaalden we uiteindelijk een ruime 4-8 overwinning binnen. Zodoende zijn we in de zaal nog ongeslagen en wordt er door sommige al gedroomd van een kampioenschap. Dat dit nog wat vroeg is lijkt me duidelijk want de sterke ploegen in deze poule moeten we nog gaan krijgen. Bij deze wil ik Karin W. voor het regelen en Roos voor het reserve staan bedanken, super! Nu even 2 weken genieten van geen trainingen rond kerst en oud en nieuw. Waarna we op 3 januari weer vol energie gaan trainen om nog beter te worden. Namens de trainers, Remco

Die Haghe – VEO F1

Op naar hartje Den Haag, vandaag uit tegen Die Haghe in de Sporthal aan de Gaslaan,
midden in de Schilderswijk. Op papier een wedstrijd die Veo gezien de uitslagen en
classificatie in de pool moet kunnen winnen. Veo gaat dan ook voortvarend van start.
Mila scoort gelijk de 0-2. Julian maakt daar 0-3 van. De superspeler komt er bij Die
Haghe in, wat tot de 1-3 leidt. Julian zet dit gelijk recht, 1-4. Julian maakt
daarna ook de 1-5, na een tegendoelpunt eindigt de eerste termijn op 2-5. Na de
break (Kirsten eruit, Florian erin) heeft Julian de korf weer snel in het vizier.
2-6 en 2-7 zijn een feit. Na een punt van de tegenpartij maakt Florian de 7-2-7, wat
snel 3-7 wordt en via Mila 3-8, Julian 3-9, Mila 3-10, Florian 3-11. Lianne en
Kirsten geven ondertussen de ballen scherp aan en dekken de eigen paal ondertussen
ook goed af. Julian heeft er zin in vandaag, elke bal raakt doel! 3-12 dus. Florian
vindt dit ook wel een leuk spelletje en de 3-13 en 4-14 volgen vrijwel gelijk. De
tweede termijn zit erop. Mila wisselt met Kirsten, bij de tegenpartij komt ook er
een verse speler in.

Die Haghe lijkt wat in de war, want scoort! Helaas voor hun in eigen doel. 3-15 voor
Veo. Florian maakt hier 3-16 van. Julian krijgt de bal en schiet, maar ook in eigen
doel? Een wissel van helft is blijkbaar nog even oefenen Voor beide partijen. Die
Haaghe scoort de 4-16. Kirsten krijgt de bal en scoort de 4-17. Ik krijg onderhand
kromme vingers van het tikken… De wedstrijd komt gelukkig in een fase waar de bal
veel heen en weer gaat, dat geeft mij even rust. De vijfde speler wordt door Die
Haghe nu meer benut? Niet echt, want Veo blijft in het aanvalsvak en weet de bal
steeds te onderscheppen. Florian maakt met een mooi afstandsschot de 4-18. De
tribune roert zich met een voorzichtige aanmoediging. Het leidt tot de 5-18. Julian
krijgt de bal echter in handen en scoort 5-19, waarna Florian hier 5-20 van maakt.
Een mooie stand na de derde termijn.

Aan het begin van de vierde termijn wisselt Mila met Lianne. Mila scoort na enkele
minuten de 5-21. Kort daarna scoort Die Haghe de 6-21. In de rebound scoort Florian
de 6-22. Na goed overgooien en positiespel brengt Kirsten de bal bij Mila die de
6-23 scoort. Ook de 6-24 gooit zij er met een mooi boogje in. Die Haghe scoort 7-24.
Kirsten loopt vrij, krijgt de bal strak aangegooid en scoort de 7-25. Mila maakt
kort daarna de 7-26. Mila gooit de 7-27 ook raak. Sprak Pieter vorige week nog van