wedstrijdverslagen 11 februari B2, C1, D1, E1, VEO 4 (update!)

B2 met Girl-power prima wedstrijd tegen ONDO

door Harry Meijer

Afgelopen Zaterdag ging meiden-team B2 naar Hoek van Holland om revanche te nemen op ONDO, waarvan ze een week eerder bijna gewonnen hadden. ONDO B4 heeft een paar grote jongens en we waren dan ook blij met een paar lange invalsters.

De wedstrijd kwam na een kwartier op gang toen Nessia haar heer te slim af was en VEO op voorsprong bracht, met een fraaie doorloop en een assist van Jasmijn.

ONDO kwam daarna snel op een 3-1 voorsprong, maar onze meiden gingen in de achtervolging. De aspiranten gingen de pauze in met een stand van 4-3, na een mooi afstandsschot van ElisaH.

Na de pauze zakte VEO even weg. En bij een tussenstand van 10-5 riep coach Janneke onze aanvalsters bijeen, om ze aan te sporen steeds een afvanger neer te zetten en dan meer te schieten. VEO klom terug, mede dankzij de in totaal drie goals van Jasmijn, goals van en ElisaV, Ilse en Anique, en afstandschoten van Vera en Raquel.

Met de eindstand van 11-9  liet het meidenteam zien over veerkracht te bezitten. Met nog een beetje meer inzet kunnen onze meiden ver komen in de competitie.

Nessia’s doorloop
Jasmijn’s doorloop
toespraak van Janneke

VEO C1                 Hard werken

Door Edwin Korving

VEO C1 speelt tegen Avanti C1 in het naast Pijnacker gelegen Delfgauw. Na enige omwegen hebben alle auto’s de juiste eindbestemming bereikt. Om exact 15.15 fluit de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. Via een mooi afstandsschot scoort Avanti al na 12 seconden 1-0. VEO neemt het direct over en Marciano scoort via een doorloop nog in de eerste minuut 1-1. Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd en de scheids heeft de wedstrijd meer dan goed onder controle. Op de tribune wordt onder het genot van mandarijnen en krentenbollen genoten van mooi korfbal. Al is het al even zonder doelpunten, het spel maakt veel goed. Via mooi teamwork scoort Sven na een diagonale pass van frank 1-2 in de 15de minuut. Al snel is ook 1-3 door een afstandsschot van Sven. Na een verkeerd uitgewerkte bal in de verdediging weet Avanti eerst 2-3 en daarna 3-3 te scoren. VEO moet scherp blijven. Coach JJ weet het team weer op de rit te krijgen. Toch weet Avanti 1 minuut voor rust op voorsprong te komen eerst 4-3 maar dan ook nog met 5-3.

Een mandarijn in de rust moet helpen om hernieuwde kracht te vinden om Avanti de tweede helft te verslaan.

Na 5 minuten komt het sterrenteam van VEO met opgeheven hoofd en strijdvaardig de kleedkamer uit. VEO C1 gaat gelijk op zoek naar de aansluiting. En ja hoor! Na 3 minuten scoort Bjarne 5-4. Helaas maakt Avanti gelijk 6-4. VEO speelt slordig, maar weet ook een enkele kans te creëren. Na 7-4 voor Avanti wisselt coach JJ Sven voor Kelt uit de D1. Avanti scoort 8-4 met nog 9 minuten op de klok. Waar VEO mooie kansen mist gooit Avanti de ballen er net wel in 9-4. VEO doet er alles aan, blijft positief en zich inzetten. Een strafworp voor en door Marciano zorgt voor 9-5. Avanti scoort 10-5 en via een strafworp door Frank is het 10-6. Al snel is het alweer 11-6. En dan nu de laatste minuut. VEO speelt zich vrij, maar helaas is het lopen. Bal komt weer terug naar de aanval van VEO. In de laatste seconde van de wedstrijd (al voor de tweede keer vandaag, bij de D4 scoorde Wessel ook in de laatste seconde) scoort de hard werkende en heel goed spelende Sophie 11-7.

Frank Mulder scoort vanaf 2,5 meter.
Sophie van Leusden scoort vanaf +5 meter in de laatste seconden

Hup snel naar Voorburg en vanavond met het hele team VEO 1 aanmoedigen.

VEO D1 houdt het spannend

Door Luuk van Hees

VEO D1 speelt thuis tegen Refleks in een spannende en verassende poule.

Wat voorafging.

In de tweede wedstrijd in de zaal werd er met 10-9 verloren van KVS uit Scheveningen. Deze poule blijft verrassen. Tegenstanders presteren wisselend. VEO morste echter daarna geen punten meer. KVS wel. De stand gelijk. Onderling resultaat in het voordeel van KVS. VEO hoefde niet te spelen vorige week, KVS wel en verloor met 15-14 van Fortuna D2. Veertien doelpunten in Delft en toch verliezen. Sneu, maar dit is de kans voor VEO om de leiding over te nemen….  gaan ze deze kans pakken?

Kenai ziek, Deborah gekneusde teen, bedankt Sem en Britt dat jullie erbij waren!

Bijna alle ouders van de Refleks D1 pupillen zaten in Essensteijn op de tribune. Ze waren in de meerderheid. Refleks had duidelijk grote verwachtingen. Het fluitsignaal klonk en om 5 voor 10 ging de wedstrijd van start. Pats, Sabine 1-0. Dat is een fijn begin. Een minuut later 1-1. Pats, Sabine 2-1 in de vijfde minuut. Een minuut later 2-2. Spannend hoor maar het lukte niet om een echte marge neer te zetten. Maar VEO zet door en speelt veel op de helft van Refleks. Zet aan, blokt, zet nog eens door en 3-2 en 4-2 zijn een feit. Dan 4-3 en weer 5-3 door Esther, ook weer op aangeven van Kelt. Na de wissel wordt er helaas veel minder gescoord maar de D1 verdedigd heel goed en haalt de snelheid uit het spel en Refleks durft ook niet echt. Dan 5-4, en 5-5. De stand is gelijk. Net voor de rust heeft Mees het laatste woord en schiet geluidsloos 6-5.

Na de rust wordt weer meteen gelijkgescoord! Om en om wordt gescoord en bij de wissel staat VEO met 10-9 voor. Is het genoeg? Het laatste kwart laat iedereen op het puntje van zijn stoel zitten. Boze gezichtjes, volle aanval, veel mis, bal uit, onderschept, weer uit, fel! Dan Inez scoort 11-9 tien minuten voor tijd.  Eindelijk een beetje lucht. Maar dan wordt er weer gescoord door Refleks en bijna nog een keer. 11-10. Ai ai ai nog 1 minuut…

Opnieuw heeft Mees het laatste woord, hij scoort 12-10, een zucht van verlichting gaat door de VEO supporters. Heel even nog en het fluitsignaal klinkt. Binnen die pot. Voor het eerst in de zaal staat VEO D1 bovenaan in de poule.  Gefeliciteerd!

Esther scoort 8-7. Het publiek kijkt gespannen toe
Mees scoort de bevrijdende 12-10.

VEO E1

Door Peter Both (Papa van Evelien)

Afgelopen zaterdag ochtend speelde VEO E1 uit tegen Phoenix E4. Iedereen was weer present. De coaches Sannah en Suzanne. De speelsters Rowena, Evelien, Moana, Willemijn en Judith. En de aanhang was ook weer gezellig mee naar Zoetermeer.

Eigenlijk was het hoogtepunt van de ochtend wederom de warming-up van de E1. Want dat is iedere keer zo leuk om naar te kijken. Suzanne geeft aanwijzingen. Sannah gaf het voorbeeld en de vijf E1 meiden doen het na. Alle spieren komen aan de beurt om te worden losgemaakt. Eerst midden op het veld en dan naar links van het veld en daarna weer naar rechts. En nog een keer. Maar dan weer met een andere oefening. Het is net of je zit te kijken naar VEO 1. Zo serieus gaat het er aan toe. En op het moment dat de meiden die warming-up aan het doen zijn, voelen ze zich ook echt even als het eerste. Net echt. Echt leuk.

In de eerste 10 minuten werd de score geopend met een strafworp door VEO. Een mooie doorloopbal maakte het daarna 0-2. Phoenix scoorde ook vanuit een strafworp. Na de eerste tien minuten stond het 1-2. Nadat Rowena de eerste 10 minuten langs de lijn had gestaan, was het bij de tweede tien minuten de beurt voor Moana.

Wat vorige week niet lekker ging. Ging deze week wel erg goed. Mooie lange ballen direct in de handen van een teamgenote. Zo ben je lekker snel bij de korf van de tegenstander. Er werd ook weer lekker gevist. VEO was uiteindelijk meer te vinden bij de korf van de tegenstander als bij de eigen korf. Veel mooie doorlopen gezien. Hoewel er zo nu en dan iets te ver werd doorgelopen. Maar daar werd dan weer netjes voor gefloten. En nog belangrijker de scheidsrechter legde ook goed uit waarom ze floot. Uiteindelijk had de E1 een mooie voorsprong van 1-3 tijdens de rust.

En de rust wordt ook dit keer weer gebruikt als rust. Met zijn allen in een kringetje samen met de coaches Sannah en Suzanne even bespreken, wat er goed gaat en wat er wellicht nog iets beter kan. Inmiddels ook een heel vertrouwd beeld tijdens een wedstrijd van de E1.
Judith mocht even wat langer uitrusten na de rust, want zij was nu aan de beurt om langs de lijn te staan. Het spel werd iets minder pittig. Duidelijk was dat de vermoeidheid de overhand begon te nemen. Gelukkig wist Phoenix daar niet echt gebruik van te maken. Er werd aan beide kanten 1 doelpunt gemaakt tijdens de derde 10 minuten. Wat de stand 2-4 maakte.

De laatste 10 minuten mocht Evelien de anderen langs de lijn aanmoedigen. Geen idee wat de coaches tegen de meiden hebben gezegd. Maar de pit was weer terug. Vrijlopen ging weer beter en er werd weer beter samengespeeld. En er werden nog 3 mooie doelpunten door VEO gemaakt.

Ieder doelpunt werd ook weer gevierd door elkaar high fives te geven. Want een doelpunt maken doe je met zijn allen. Samen overspelen. Samen dat ene gaatje in de verdediging vinden. En dan schieten. Natuurlijk gaat de bal er niet altijd in. Maar dat maakt het juist zo leuk als de bal er dan wel in gaat. Kortom het was weer een leuke wedstrijd. Waarbij iedereen gescoord heeft. Dan wel in de wedstrijd of tijdens de strafworpen.

De eindstand van de wedstrijd was 2-7 voor VEO. De strafworpen na de wedstrijd, werden met 1-2 ook door VEO gewonnen.

VEO 4 Voor het eerst terugkomen van achterstand

Door Joost

De grootste overwinning dit seizoen boekte VEO op Futura. Alle reden om uit te kijken naar het weerzien met deze laagvlieger. De avond ervoor was er bij het darttoernooi op VEO al veel gedronken, wat met name Alex duur kwam te staan. Hij miste na afloop een dartpijl, ging onderweg met de fiets onderuit, wat zijn kater niet hielp minderen. Desondanks was daar tijdens de wedstrijd tegen zijn oude club en teamgenoten weinig van te merken en legde Alex er aardig wat doelpunten in.

Maar goed, dat was later tijdens de wedstrijd. En ondanks dat de uitslag anders doet vermoeden, begon VEO stroef aan de wedstrijd en keek het zelfs tegen een 3-0 achterstand aan. Dat was nog niet voorgekomen dit seizoen. Een aantal Futura spelers hadden hun vizier op scherp en leken van de vorige ontmoeting te hebben geleerd. Het duurde even om aansluiting te vinden, al werd de rust ingegaan met een achterstand. Nadat iedereen in de rust op scherp was gezet, verliep het in de tweede helft soepeler. VEO wist nu wel te scoren en de voorsprong te pakken.

Het duurde een lange periode in de tweede helft voordat de overwinning écht binnen was. Dat VEO deze wedstrijd kostte wat het kost wilde winnen, bleek met de wissel van Rick die het veld in kwam bij een vak dat al bijna tien minuten niet had gescoord. Rick deed wat hem werd gevraagd, en schoot zijn eerste bal raak. Toen eentje mis, en de volgende weer raak. In twee aanvallen twee doelpunten. Dat had de ploeg nodig om over het dode punt heen te komen en de punten binnen te slepen. Na een slap begin heeft de ploeg zich hersteld en gelukkig geen schade opgelopen tegen het toch wel veel mindere Futura.

Na afloop werden nog biertjes gedronken in de bijzonder gezellig sportkantine (met zowaar een rokershok) en vroeg de bardame als je er stond uit automatisme met altijd een glimlach “Weer vier biertjes?” Zo kon er onder meer geproost worden op het extra doelpunt dat we cadeau kregen van de scheidsrechter, die 15 – 22 als eindstand had ingevuld in Sportlinked. Proost!

wedstrijdverslagen kunnen per e-mail worden aangeleverd: luuk@neureka.nl.                             Graag in een Wordbestand met datum en teamnaam.  Foto’s kunnen ook (een paar).       deadlines: zaterdag 19 uur. zondag 18 uur en dinsdag 18 uur.