Wedstrijd verslagen 14 Januari (VEO 6, VEO 3, VEO 4, D1 & E1)

VEO 6
Tegen de laagste uit de poule, dus weer met vol goede moed begonnen aan de wedstrijd.  Deze keer met iets minder invallers en moesten we het grotendeels op eigen kracht doen. Dat ging ons in de eerste helft goed af.  De stand ging gelijk op en we eindigden met een ruststand van 7-8. Helaas lieten we het in de tweede helft afweten en door een paar scherpschutters van de tegenstander kwamen we al snel op een grotere achterstand die we niet meer konden inhalen.  Daardoor is de eindstand 13-18 geworden. Ondanks het verlies was het wel een leuke wedstrijd om te spelen.

VEO 3
VEO 3 trof HKC dat hekkensluiter is met 0 punten. We misten scherpte, deels omdat we al weken geen wedstrijd hadden gehad. Maar denk ook ondanks dat we de tegenstander niet wilden onderschatten, je onderbewust minder scherp bent dan wanneer je tegen de koploper speelt. En dat zag je terug in de score. We kwamen hierdoor heel snel 1-4 achter. Deels door ons spel, maar ook door HKC dat wél scherp begon en gebrand was de eerste punten te halen. Toch wisten we deze achterstand om te buigen naar een 10-9 ruststand. In het verdere verloop van de wedstrijd ging het kwaliteitsverschil tellen. Mede door een ontketende Philippe, met in totaal 6 goals, 2 mooi uitgespeelde assists op Jascha en het forceren van een strafworp. Wisten we de winst binnen te slepen. Noemenswaardig zijn de mooie omdraaibal van Carlijne die hiermee haar solide rentree in Essenteijn bekroonde en Roelof die herstellende is van een enkelblessure en weer voor het eerst een hele wedstrijd speelde. De wedstrijd eindigde met 21-17

VEO 4
De wedstrijd VEO 4 tegen Paal Centraal 2 zorgde voor spanning voorafgaand aan de wedstrijd. De teams speelden al eerder tegen elkaar en hielden het toen lang spannend. Ik was ervan overtuigd dat het net zo’n gelijkwaardige wedstrijd zou worden.
De eerste 20 minuten hielden de twee ploegen deze gedachte in stand. Pas na 5 minuten was er het openingsdoelpunt aan de kant van Paal Centraal. Kort daarna scoorde Tim een strafworp voor VEO. Na 12 minuten stond er nog steeds 1-1 op het scorebord. De nervositeit was te voelen op de reservebank. Paal Centraal scoorde een wegtrekbal echter kon Ricardo dit ook. Hij zorgde kort daarna voor de gelijkmaker 2-2. Met nog 10 minuten op de klok scoorde Paal Centraal een afstandsschot. Na dit schot had Paal Centraal het gat in de korf gevonden en vlogen de doelpunten om onze oren. De ploegen gingen de rust in met een stand van 2-8. Na de rust zetten de spelers van Paal Centraal het scoren door en al snel was de wedstrijd gespeeld. Gelukkig scoorde Quirine nog een vrijebal en Alex een schot. Je raadt misschien hoe het afgelopen is dus laat ik het hierbij zitten! Wat belangrijker is om te melden, is dat twee spelers hun debuut maakten bij VEO. Alex en Steffie zijn twee nieuwe spelers in het team van VEO 4. Alex scoorde gelijk een mooi doelpunt bij zijn debuut en Steffie stond sterk te verdedigen. Welkom in ons team Alex en Steffie. De wedstrijden worden vanaf nu beter, beloofd!

VEO D1 van matig naar uitstekend.

Zaterdag 14 januari rond het middaguur speelde VEO D1 een uitwedstrijd bij Valto. De eerste wedstrijd van 2017 voor deze leuke groep.

Uitspelen in De Lier, altijd lastig. Geen slecht team dat Valto D1, maar in de zaal hebben ze nog niet kunnen winnen.

Onze D1 zou nu hun plicht moeten doen en winnen, maar zo vanzelfsprekend leek dat niet te gaan..

In de eerste 8 minuten verliepen prima voor VEO met  een zuivere hattrick van de aanvoerder. Prima. Maar de doelpunten stokte een beetje bij onze D1 en Valto begon sterker en fysieker te spelen. Na 3 snel achter elkaar gescoorde doelpunten stonden ze weer gelijk met de bezoekers. Even later had Valto zelfs kortdurig een voorsprong in de wedstrijd maar gelukkig wisten Inez en Kenai de rollen weer om te draaien en kon onze ploeg met een punt extra de kleedkamers in.

Na de rust kwam een duidelijk gemotiveerd Valto al snel tot scoren en was de stand weer gelijk… De spanning bleef en de meegereisde supporters gingen nog maar eventjes niet naar het toilet.

Na 5 minuten in de tweede helft vonden de jongens en meisjes van VEO het blijkbaar wel welletjes en volgde er een een mooie reeks van 8 doelpunten. Valto zakte weg en wist nog maar twee keer te scoren. Eindstand 7-13 voor VEO.

Deze wedstrijd eindigde dus veel minder spannend dan halverwege was te vermoeden.

In de poule is de spanning nog wel te snijden. De twee koplopers (VEO en KVS) gaan gelijk op. KVS wist vandaag nog een beter doelsaldo neer te zetten tegen Meervogels. KVS leidt nu op doelsaldo en op onderling resultaat. Volgende week speelt KVS tegen Reflex waar vorige keer van is verloren. VEO mag eerst nog tegen de Meervogels. Hup VEO en eh.. Hup Reflex!

VEO E1

Hoewel het weer vroeg was afgelopen zaterdag, had iedereen erg veel zin in een leuk potje korfbal. Misschien kwam dat wel door het erg leuke pannenkoeken feestje van afgelopen vrijdag. Zelfs de ouders konden het niet laten om een balletje te schieten. Wisten jullie trouwens al dat er steeds meer ouders gezellig een balletje komen gooien op woensdagavond bij VEO ?

Deze keer moesten de dames van de VEO E1 thuis spelen tegen Dubbel Zes E2. Willemijn was er vandaag niet bij. Mila uit de F1 was invaller vandaag. Het afgaan van de zaalzoemer betekende het einde van de warming-up van de dames. Ja de meiden lopen tegenwoordig echt warm voor een wedstrijd. Ze worden echt steeds professioneler.

De eerste tien minuten begonnen Evelien, Judith, Moana en Rowena in het veld. Mila moest nog even wachten aan de kant. VEO kreeg meteen voldoende ruimte om te schieten op de korf. Er werd ook door meerdere meiden weer lekker gevist naar de bal. Wat vaak ook eindigde in balverlies voor Dubbel Zes. Aan het einde van de eerste 10 minuten stond VEO al ruim voor met drie doelpunten.

In de tweede tien minuten was het de beurt aan Judith om aan de kant te staan. VEO scoorde in deze tweede tien minuten nog eens drie keer. De voorsprong voor VEO werd dus nog groter.

Evelien was nu aan de beurt om aan de kant te staan. Dubbel Zes opende de score in de derde tien minuten met een mooi doelpunt. Maar al snel ging de bal er voor VEO ook weer in. Er werd nu druk geoefend op doorloopballen door de meiden van VEO. Dit was dan ook een mooie wedstrijd voor de papa van Judith om een aantal filmpjes te maken voor de spreekbeurt van Judith. Wat een leuk idee. Een spreekbeurt over korfbal. De beer ging nu helemaal los. Er gingen er maar liefst zeven ballen in voor VEO. Lange ballen kwamen nu ook iedere keer goed aan. Knap hoor !!

De laatste tien minuten mocht onze invalster weer aan de kant. Mila bedankt voor het invallen !! Je hebt een paar hele mooie doelpunten gemaakt. Nu ging VEO het wat rustiger aan doen. Uiteindelijk ging er nog een doelpuntje in. De eerste veter werd ook pas gestrikt in de laatste 10 minuten. Onze meiden worden echt overal beter in 😉

De eindstand werd uiteindelijk 14-1. Anne bedankt voor het fluiten. En natuurlijk Sannah en Suzanne bedankt voor het coachen !!