VEO worstelt en komt boven in Vlissingen

Vechtend voor lijfsbehoud in de 1e klasse F was in het voor VEO in Zeeland erop of eronder tegen Fortis (nummer 3 op de ranglijst). En…. De Voorburgers pakten hun kans!

Coach Frank Damshuiser had het basis achttal vooraf op drie plaatsen gewijzigd: Robin van den Bosch en Jesper Verschoor waren om tactische redenen ingebracht, terwijl Sanne Cramer haar opwachting maakte vanwege een blessure.

Binnen 30 seconden namen de Zeeuwen de enige keer in de wedstrijd de leiding, waarna de Voorburgers via een strafworp van Dagmar Rosenbrand weer binnen een minuut langszij kwamen en het initiatief pakten. VEO ging via 3-5 door naar een voorsprong van 6-7 dankzij onder meer twee fraaie goals van Robin Fuchs en een afstandsschot van aanjager Verschoor. Deze stand stond maar liefst negen minuten onveranderd op het bord, terwijl VEO een evident overwicht had. Uiteindelijk was het Esther Boogert, die vier minuten voor de rust het voordeel naar VEO trok (6-8) en haar ploeg vertrouwen gaf. Halverwege resulteerde dit in een 7-9 tussenstand (Judith Vellekoop met haar tweede slimme omdraaibal).

Esther Boogert scoort 6-8..

Fortis startte de tweede helft voortvarend, maar de beide Robins aan Voorburgse zijde gaven met fraaie goals repliek. Na drie minuten in de tweede helft leidde VEO met 8-11. Vervolgens zat het de Voorburgers eindelijk eens mee: Fortis miste op een belangrijk moment in een doelpuntloze fase van zes minuten een strafworp, waarna Vellekoop vol vertrouwen van grote afstand het Zeeuwse geloof aan stukken leek te knallen: 8-12. Echter toen het talrijke thuispubliek zich achter de ploeg zette leefde Fortis weer even tot 10-12. Damshuiser besloot hierop de moegestreden Verschoor (12 rebounds, 3 onderscheppingen!) in te wisselen voor Bryan Dinsbach. Deze bracht nieuwe kracht en rust, waarna VEO de draad weer oppakte met meerdere fraaie acties, die helaas niet in de korf eindigden.

Bryan Dinsbach (op de rug gezien) zet aan voor een reeks fraaie acties...
Bryan Dinsbach (op de rug gezien) zet aan voor een reeks fraaie acties…

Het was aanvoerder Rieks van Dam die op onnavolgbare wijze de bal vanuit de reboundpositie in de korf wist te krijgen (10-13), waarna Fuchs van afstand koel de vier punten voorsprong herstelde: 10-14. VEO deed hierna in de laatste tien minuten, wat haar in voorgaande wedstrijden niet lukte: het hield vertrouwen en bleef met de tegenstander mee scoren. Tenslotte bepaalde Van den Bosch met twee goals de eindstand op 14-16. Hierbij zat een bijzonder fraaie, bijna acrobateske bal op korte afstand vanachter de korf, welke beide meegereisde Voorburgse supporters bijkans in extase deed geraken.

VEO behaalde en verdiende de twee punten in het verre Vlissingen. Damshuiser was uiteraard zeer tevreden en de hoop op behoud groeit in de Voorburgse harten. Een schotpercentage van bijna 20% was dit keer dankzij een solide verdediging voldoende voor de winst. Concurrent WION (4 punten) was dit weekend vrij, waardoor VEO (nu 3 punten) dichterbij de Rotterdammers kroop met nog drie wedstrijden te gaan, waarvan de laatste thuis in Essensteijn tegen datzelfde WION.

Hopelijk is de hoge hoed van de VEO-coach nog niet leeg….

[Scores VEO: Robin Fuchs en Robin van den Bosch beiden 4x/ Judith Vellekoop 3x/ Rieks van Dam 2x/ Jesper Verschoor, Esther Boogert en Dagmar Rosenbrand allen 1x.]