VEO ten onder tegen Vriendenschaar

Afgelopen zaterdag trof VEO in de return Vriendenschaar, dat met Tilburg de eerste plaats deelt in de sterke 1e klasse F.

Waar de start van de uitwedstrijd destijds niet goed verliep (toen binnen 15 minuten 9-2 achter), ging dat nu duidelijk beter. De allereerste, bijna twee minuten durende, aanval van VEO was helaas niet doeltreffend, maar wel brutaal voorzien van meerdere schotpogingen en rebounds. Verdedigend trachtten de Voorburgers met druk op de aangeefpositie en spitsen de gasten te ontregelen. Dit leidde tot een alleszins redelijke en verdiende tussenstand van 4-5 (Robin Fuchs 3x en Judith Vellekoop) met nog 12 minuten tot de rust. Vervolgens trok de koploper echter door met vier treffers op rij, waarna halverwege 7-12 op het bord stond.

Ten opzichte van de uitwedstrijd was deze ruststand beter (toen 13-5), terwijl het spel van nu meer beloofde. Met de wetenschap, dat Vriendenschaar destijds in de tweede helft wat wegzakte en slechts 9x scoorde waar VEO 13x doel trof, leek er nog van alles mogelijk. Tegelijk legde de eerste helft achteraf hét manco van VEO in deze wedstrijd bloot: de goals kwamen voor het overgrote deel (6) uit het eerste aanvalsvak. Het tweede aanvalsvak had het zwaar: het knokte voor wat het waard was tegen een sterke tegenstander, maar worstelde ook met eigen aanvallende onmacht.

In het vervolg zette bovengenoemde tendens zich voort. Coach Frank Damshuiser paste daarom vroeg in de tweede helft een dubbele mannenwissel toe in het tweede aanvalsvak en bracht het duo Robin van den Bosch/ Jesper Verschoor binnen de lijnen. Dit had direct resultaat: Dagmar Rosenbrand en van den Bosch schoten VEO naar 11-17 (foto), waarna Vellekoop de Voorburgse hoop weer enigszins deed opleven door van afstand 12-17 aan te tekenen.

Robin van den Bosch schiet VEO naar 11-17...
Robin van den Bosch schiet VEO naar 11-17…

De gasten raakten echter geenszins van de wijs, zakten dit keer niet terug en uiteindelijk eindigde de wedstrijd met 18-26.

Vriendenschaar beschikt over een paar met scherp schietende mannen (één wist zelfs 12x te scoren…), terwijl VEO opnieuw in lengte met een achterstand aan de wedstrijd begon. De strategie en het spel van VEO hadden meer verdiend, maar dan had het percentage doeltreffendheid van de meer dan 100 doelpogingen hoger moeten zijn.

Concurrent WION wist in de strijd om de voorlaatste plaats (geeft recht op een beslissingswedstrijd) te winnen en kwam daarmee drie punten voor op VEO. Het programma voor het laatste deel van de competitie biedt wel perspectief voor de Voorburgers. Waar de Rotterdammers meer teams uit de bovenste helft gaan tegenkomen, geldt voor VEO het omgekeerde (o.a. WION thuis in de slotwedstrijd). Daarnaast zijn de reserves van VEO in vorm en blessurevrij. Hopelijk tovert Damshuiser nog een konijn uit zijn hoge hoed?!….

[Scores VEO: Robin Fuchs en Judith Vellekoop beiden 4x/ Robin van den Bosch en Rieks van Dam elk 3x/ Esther Boogert 2x/ Dagmar Rosenbrand en Marije Scheffers ieder 1x)