Algemene informatie kangoeroes

2e hands VEO-kleding Nicolet Kersbergen 070-3862645
Contactpersoon F/Kangoeroes Claudia Tiemens veo.tcjeugd@gmail.com

KangoeroeKlup VEO

Beginnen met korfbal kan altijd en op iedere leeftijd!

Kindjes in de kleuterklas kunnen spelenderwijs kennis maken met sport door bij de Kangoeroes mee te doen.

Bij de KangoeroeKlup gaan sport en spel helemaal samen. VEO vindt het belangrijk dat jonge kinderen samen leren spelen en eerst leren wat sportiviteit betekent. De ambities groeien vanzelf naar mate de kinderen ouder worden. Zodra de kinderen oud genoeg zijn om op school naar groep 3 te gaan, mogen ze door naar de F teams om wedstrijdjes te gaan spelen. Na de Kangoeroes zijn ze hier helemaal klaar voor.

Beginnen met korfbal bij de Kangoeroes kan echt op ieder moment, want korfbal wordt het hele jaar door gespeeld. De KangoeroeKlup speelt in de winter in de Maartenshal in Voorburg. Je kunt ons daar op zaterdag van 10.00 – 11.00 altijd vinden. De rest van het jaar hebben de VEO Kangoeroes een eigen grasveldje op het VEO sportveld. Ook daar kun je ons op zaterdag van 10.00 – 11.00 altijd vinden. We hebben geen wachtlijst, kom dus gerust eens kijken.

De eerste 3 trainingen zijn bij de Kangoeroes zelfs gratis, zodat de jonge kinderen rustig kunnen wennen aan de omgeving en de groep. Papa’s en mama’s mogen, als ze dat willen, dan ook gezellig blijven kijken als het voor de kinderen nog een beetje spannend is. Meestal zijn we met 8 tot 15 kinderen, maar er is altijd ruimte voor een paar kinderen er bij.

De trainers van 2016-2017

De trainingen verzorgen we met maarliefst 5 enthousiaste trainers: Puck Verschoor, Dion Ten Brummelaar, Margit Heine, Emma Korving en Maartje Korving.

Puck (16 jaar) geeft dit jaar voor het eerst training, maar heeft wel al een keer kennis gemaakt met de kangoeroes tijdens de Pietentraining (sst). Dankzij deze leuke kennismaking was ze gelijk verkocht! Zelf is ze 10 jaar geleden ook bij de kangoeroes begonnen. Momenteel doet ze A selectie en is dus komend jaar ook te bewonderen – en aan te moedigen 😉 – op het VEO veld.

Dion Ten Brummelaar (20 jaar, senioren selectie) heeft al 5 jaar ervaring als korfbaltrainer, waaronder 2 jaar de kangoeroes. Hij weet dus als geen ander op een spelende wijze echte toppers op te leiden. Dion is al 10 jaar lid van VEO en zit al een paar jaar in de Jeugdcommissie, dus waarschijnlijk is hij geen onbekende voor de huidige kangoeroes.

Margit Heine (28 jaar) begint dit jaar aan haar derde seizoen bij de senioren (selectie), en daarmee ook haar derde jaar als trainer van de kangoeroes en tweede jaar bij de Jeugdcommissie. Zij begint haar zaterdagochtend het liefst met 10 lachende gezichtjes op het veld en doet altijd haar best om aan het eind van de training weer 10 lachende gezichtjes het veld af te zien lopen.

Emma Korving (14 jaar, 10 jaar lid van VEO) vindt het super leuk om haar carrière als korfbaltrainer te starten bij de kangeroes. Zelf vond ze het altijd leuk om ’stand in de mand’ te doen en ’schipper mag ik overvaren’. Dat is een leuk toeval, want dat zijn nou precies de spelletjes die de huidige kangeroes ook erg leuk vinden! Als jullie Emma willen aanmoedigen dan kan dat dit jaar bij de wedstrijden van de B1.

Maartje Korving (C1) zit inmiddels al 8 jaar op VEO en heeft veel leuke herinneringen aan haar jeurgdtrainingen. Haar lievelings oefeningen van vroeger op de training waren ’schipper mag ik overvaren’ (ook al!) en doorloopjes nemen. Dat laatste komt mooi uit, want een doorloop nemen hebben de kangeroes nog niet helemaal onder de knie..

Voor een impressie van onze trainingen, zie (en like!) onze Facebookpagina (VEO KangoeroeKlup)

Kom ook eens kijken of meespelen.

Alle jongens en meisjes van 4 tot en met 6 jaar zijn welkom bij de KangoeroeKlup.

Heb je nog vragen of wil je meer informatie?

Je kunt altijd met je vragen terecht bij de trainers en trainsters van de KangoeroeKlub of bel met Claudia.

Lid worden?

De contributie voor een Kangoeroe is vanaf seizoen 2017 – 2018 65,- euro per jaar. Bovendien ontvang je, als je lid wordt, het enige echte KangoeroeKlup T-shirt van het KNKV (de korfbal bond).

Trainingstijden veld

Team Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Zaterdag